Принц Уилям разкри защо Кейт Мидълтън е „много разстроена“ заради визитата му в Йордания

Принц Уилям разкри, че съпругата му – херцогинята на Кеймбридж, е „много разстроена“, че не го придружава на 5-дневното му посещение в Средния Изток. Като дете тя е живяла известно време в Йордания и обича от време на време да се връща. Семейство Мидълтън се преместват да живеят в Йордания през май 1984 година, когато тя е само на 2 годинки, а сестра й Пипа – на 8 месеца.

По онова време нейния баща – Майкъл Мидълтън, работи като мениджър в British Airways и го изпращат в йорданската столица Аман по работа. По абсолютно невероятна случайност, през първия ден от посещението си, херцогът на Кеймбридж се запозна с изпълнителния директор на  благотворителната организация Save The Children in Jourdan – Рания Малки, която знае коя е къщата, в която семейство Мидълтън са живели. Днес там живеят педиатрите на нейните деца.

„Няма начин!“, отговори принц Уилям. „Тя ще се развълнува. Обожава това място. Много е разстроена, че идвам тук без нея.“ По време на прием херцогът разкри причината за отсъствието на съпругата си. „Моята съпруга Катрин изключително много съжалява, че не може да бъде тук с мен толкова рано след раждането на сина ни Луи, но семейството й пази нежни спомени от почти трите години, които са прекарали тук, когато нейният баща е работил за British Airways в Аман“.

„Опитът на Катрин не е уникален – обменът между нашите две дъържави е истински и с дълбоки корени в областта на работата, образованието, туризма и семейните връзки. Историческите ни връзки и приятелства оказват влияние върху животите на хиляти души, които смятат двете страни за свой дом.“

Фото: Instagram/@kensingtonroyal

 

 

Redaktor2 Author