Принц Уилям проговори за битката на Даяна с булимията

В нов документален филм на Channel 4 за хранителните разстройства принц Уилям сподели за битката на покойната си майка с булимията. Бащата на принц Джордж и принцеса Шарлот разговаря с бившия водещ на новините Марк Остин и дъщеря му Мади, която получи диагноза „анорексия“ през декември 2012, но за щастие се възстанови напълно.

Херцогът на Кеймбридж посрещна Марк и Мади в двореца Кенсингтън, за да си поговорят за психичното здраве. „Фактът, че говорите за това е изключително смела постъпка, но тя трябва да се превърне в напълно нормална“.

Принцеса Даяна разкри за първи път, че е страдала от булимия през 1992 в книгата на Андрю Мортън Diana: Her True Story. Три години по-късно проговори за заболяването си в интервю за Panorama. Мади сподели на принц Уилям: „Бях истински вдъхновена от това, което майка ти е постигнала. Трябва да говорим за това, а не да го крием в тъмното, където започва да тормози“.

Междувременно Марк се поинтересува дали принцът се гордее с майка си, която е споделила публично проблема си.

Абсолютно“, отговори 35-годишният принц. „Тези неща са заболявания, които трябва да се лекуват. Психичното здраве трябва да бъде приемано толкова на сериозно, колкото и физическото. Наистина се надявам Джордж и Шарлот да израснат в свят, в който напълно нормално, открито и откровено могат да говорят за това. Можем да говорим за това и не е слабост, нито нещо, от което трябва да се срамуваме.

Фото: Instagram/@kensingtonroyal

Redaktor2 Author