Принц Джордж се учи да язди пони с помощта на Зара Тиндал

Принц Джордж върви по стъпките на своята прабаба – кралица Елизабет II! Бъдещият крал, който ще навърши 5 годинки през юли, получава уроци по езда в Уиндзор. Според източник на HELLO! Малкият принц се упражнява на шотландско пони, което принадлежи на братовчедката на баща му принц Уилям – Зара Тиндал. Самата тя е талантлив ездач!

„Уилям и Кейт наистина искаха Джордж да започне да язди – това е нещо, което всички кралски особи правят и цялото семейство обича животните. Но очевидно е още малък и не искаха да го сложат на голям кон. Те попитаха Зара дали не могат да използват едно от шотландските й понита и той се учи да язди на едно от тях.“

Любовта на Джордж към конете за първи пъти забелязахме през 2016 година. Когато херцозите на Кеймбридж бяха на кралска обиколка в Канада, а малкият принц беше заснет щастлив на седлото на миниатюрна фигура на кон на име Хъни. В началото на годината той отново беше сниман на кон-играчка, който му беше подарен от президента на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел по време на посещението им през април в двореца Кенсингтън.

Точно като Джордж, по-малката му сестричка Шарлот също получи своите уроци по езда. Тя започна, когато беше едва на 17 месеца.

Фото: Instagram/@housewindsor

Redaktor2 Author