Принц Албер II проговори за смъртта на майка си Грейс Кели

Принцът на Монако Албер II разговаря за трагичната смърт на своята майка Грейс Кели, която загина през септември 1982 в автомобилна катастрофа. 59-годишният принц проговори за „травмиращия“ инцидент в In Depth.

Той сподели: „Винаги отнема време. Възстановяваш се благодарение на другите членове на семейството, на приятелите си и на хората, които са ти скъпи и ти осигуряват грижи. Но трябват години, за да се възстановиш напълно от нещо подобно“.

Grace and daughter Princess Stéphanie photographed in 1967 ♡ | #gracekelly #oldhollywood #family

A post shared by Grace Kelly (@lovelygracekelly) on

Принц Албер спомена и сестра си – принцеса Стефани, която е била в колата с майка си по времето на инцидента. При него тя чупи няколко ребра, има фрактури на шията и счупена ключица. „На нея ѝ отне много по-дълго време да се възстанови от това. Припомнянето беше много болезнено за нея и изминаха години, за да преодолее случилото се“, обясни принцът. „Знаете ли, само болката от това да бъде в тази кола с майка ни и да не може да я извади или да предизвика различен изход. Тя също беше пострадала, но мисля, че е травмиращото преживяване за всички ни“.

Негово височество не пропусна да поговори за баща си Рение III и разбитото му сърце след внезапната смърт на съпругата му. „Очевидно беше колко дълбоко е засегнат и не беше съвсем същия мъж, какъв беше преди инцидента. В общи линии ни каза, че трябва да отидем до болницата, защото мама и Стефани са претърпели инцидент. Не се замислих втори път и отидох с него, както и Каролин. Разбира се, беше изключително шокиращ момент“.

Фото: Instagram/@monacoprincelyfamily

Redaktor2 Author