Принц Албер II награден с медал на честта

Три награди International Ellis Island Medal of Honor бяха връчени на 32-та годишна Ellis Island Medals of Honor Ceremony и принц Албер II получи една от тях! Принцът на Монако попадна сред хилядите медалисти, които са били отличавани за своята служба и ръководство.

На частна церемония, принц Албер сподели за трудностите, през които мнозина са преминали, за да получат американско гражданство.

„Въпреки че ирландските ми предци Кели и Костело са пристигнали на американската земя много преди откриването на остров Елис и преди Карл Майер и Маргарета Берг да пристигнат в Съединените щати преди 1892, не мога да не помня историята на всички онези имигранти, които са имали смелостта да рискуват като преминават границата през остров Елис, в опит да открият по-добрия живот и страна, която предлага свобода. Днес светът все още е изправен пред редица изменения в населението. Поради тази причина има един абсолютен императив, който не желая да изоставям никога – да действам според ценностите на различията и солидарността. Този медал е мярка за важността на действията, които са били предприемани в духа на толерантността, братството и уважението към различията.“

Фото: Instagram/@monaco_info

Redaktor2 Author