Принцеса Шарлийн посети родната си Африка

Принцесата на Монако нагости родната си страна в компанията на съпруга си. Шарлийн и Албер пътуваха до Западна Африка и посетиха Буркина Фасо, където съчетаха работа и кратка почивка.

На 11 януари президентът на африканската държава, Рош Марк Кристиан Каборе, и съпругата му посрещнаха кралското семейство с церемония в замъка Kosyam. Родителите на Жак и Габриела навестиха и образователния център Center of Awakening and Preschool Education, където направиха дарение на стойност 5 000 долара.

На следващия ден държавния глава на страната, половинката му Сика Бела и монарсите станаха част от тържественото откриване на тренировъчния център на местния Червен кръст в Лумбила. Мястото, където малки и големи ще научат за рисковете от удавяне, е оборудвано с басейн с олимпийски размери. Проектът стана реалност благодарение на подкрепата на Шарлийн, която е бивша шампионка по плуване.

Кралската фондация ще предостави на училищата в окръга и уроци по плуване. Като патрон на организацията Червен кръст в Африка, принцесата се присъедини и към презентация за оказване на първа помощ.

По-късно през деня първата дама и съпругата на Албер посетиха болницата в Богодого, където научиха повече за политиката на здравното заведение към майките и новородените. Шарлийн пожела лично да помогне за предоставянето на инкубатори в педиатричното отделение, професионално осветление и персонал, който да закупи оборудването.

В края на пътуването си Албер и съпругата му нагостиха и дирекцията на Червения кръст на Буркина Фасо. Те се срещнаха с деца, които са под закрилата на Monaco Collectif Humanitaire – проект, който подпомага страните от Третия свят. Кралските особи изразиха своята благодарност за топлото посрещане и гостоприемството на президентското семейство.

Фото: Instagram/@the_royals_kungligheter

Redaktor2 Author