Премиерата на „Радиограмофон“ впечатли зрителите с блестяща актьорска игра

„Радиограмофон“ на Рузие Хасанова тръгва в кината в цялата страна от 4 май – броени дни след официалната кино премиера в София. След като получи приза за дебют на годината в рамките на фестивала „Златна роза“, и след представянето си в рамките на Международния филмов фестивал в Дубай, впечатляващата кино продукция спечели и голямата Награда на публиката в състезателната програма на международния София Филм Фест.

Премиерата на филма събра знаменитости от света на музиката и киното, сред които, освен актьорския състав на продукцията бяха и Ирмена Чичикова, Рут Колева, Силвия Лулчева, Ирена Милянкова, Камен Алипиев – Кедъра, продуцентът Борко Чучков, Стоян Алексиев и др.

“Радиограмофон” е филм за силата на музиката, свободата идентичността – чувствителен и откровен разказ за едно спорно време, в което рокендрол музиката е била единственото спасение в откъснатите места из Родопите. Тя е вдъхновила и заредила с надежда онова младо поколение, което след години сваля режима.

Разказът е базиран на истинска история – за Али, който с риск за живота си предприема тридневно пътешествие пеша до най-близкия град, за да купи радио на обсебения си от рокендрола син. На фона на комунистическия режим, „Радиограмофон“ е филм за един баща, който отчаяно търси свободата си.

В главните роли ще видите Александър Хаджиангелов, Яна Титова и Александър Алексиев. Актьорският състав се допълва от не по-малко впечатляващите Стефан Мавродиев, Стефан А. Щерев и Ованес Торосян, а зрителите ще станат свидетели и на прекрасната игра на млади, но изключително способни и обещаващи артисти. Оператор е Кирил Проданов, а продуцент – Гергана Станкова, Менклипс.

Родена в Казанлък и израснала в Родопите, Рузие Хасанова е сред най-обещаващите имена в родното кино. Живее в Лондон, но любовта й към България и духа на Балканите не спират да вълнуват и предизвикват будното й съзнание.

_MG_3721
_MG_3839
_MG_3784
_MG_3712
_MG_3724

hello Author