Поли Генова: С времето научих, че от мен зависи да подреждам приоритетите си

Тя мечтае за световната сцена, но истинската ? мисия е тук, в България. „Свързана е с това да предавам опит нататък, да проправям пътеки. Опитвам се да помагам на новото поколение.“ И може би точно това е основният мотив на Поли да се завърне в петия сезон на успешното музикално риалити “Гласът на България”по bTV. Напълно в унисон с положителното й излъчване животът й извън телевизионното студио също й се усмихва. Уверете се сами…
Заедно с треньора победител Иван Лечев в миналия сезон на „Гласът на България“ обявихте новото начало по изключително нестандартен начин. Разкажи ни!
Беше изключително интересно преживяване, което споделихме заедно с Иван, пътниците и екипажа на самолет! Не предполагаха какво ще им се случи. При полет от София до Варна и обратно аз се включих по интеркома, за да поздравя пътниците и да им съобщя, че се намират на борда на „Гласът на България“ 5.
Беше забавно и изненадващо да пееш на 8000 метра височина! Изпълнихме песента, с която открихме петия сезон на предаването – „Да започнем отначало“ на Орлин Горанов. С удоволствие бих повторила, но примерно на презокеански полет.
Какъв план ще следваш, за да детронираш миналогодишния носител на короната?
Това звучи доста страшно. Не бих го нарекла “детрониране”, защото, когато отборът ми спечели, той просто ще трябва да предаде тази титла. (Смее се) Тази година той е много силен, защото се състои от разнообразни участници. Отговарям за абсолютно неподправени таланти, които до този момент не сме виждали. Залагам на тях и вярвам, че ще имаме изключителен резултат на финала, който зрителите ще гледат на 3 юни.
Провокативността е една от страните на публичния ти образ. Към какво провокираш почитателите си чрез новия си сингъл „Г-н президент“?
Провокацията е насочена в посока нетолерантност към арогантни и агресивни “мъже”. Посланието на песента е свързано с едно, за съжаление, позабравено отношение към нежния пол, а именно кавалерството! Уважението наистина изчезва във времената, в които живеем, а то кара хората да живеят по един съвсем различен начин.
Вярваш ли, че галантността им може да се върне?
Вярвам, защото често го виждам в младото поколение. От нас зависи да възпитаме децата си и да не толерираме арогантното поведение.
Последната ти фраза в песента е „Аз съм Поли“, но коя е Поли извън телевизионното и звукозаписното студио?
Аз се чувствам като абсолютно нормално момиче, въпреки че наскоро навърших 31 години. Обичам да се забавлявам, да пътувам, да откривам нови неща. Харесва ми да се зареждам с непознатото. Това ми дава сила да продължавам напред. С времето научих, че от мен зависи да подреждам приоритетите си.
Какво си пожела на рождения си ден?
Искам да получа шанса да утвърдя името си в интернационален план. Липсва ми работата на международно ниво. В България има прекрасни професионалисти, но определено имаме на какво още да се научим. Липсва ми голямата сцена. Работя в тази посока и не се отказвам! Нещата, които искам, винаги се сбъдват.
Как празнува 14-ти февруари тази година?
С човека до мен. Пътувахме.
Във видеоклипа към новата ти песен „Твоя“ си булка. Очертава ли се скоро да бъдеш такава и в истинския живот?
Скоро си говорих с Графа. Ние сме близки приятели и ми сподели, че когато човек напише текст към песен или го изпее, рано или късно той го застига. С този експеримент в „Твоя“ сериозно дадох заявка, че може да се случи наистина. (Смее се) Но все още тази идея не е избистрена в главата ми. В интерес на истината до момента не съм била огромен привърженик на сватбите, но така или иначе човек се променя с годините, така че нищо не се знае!
Наскоро осъществи пътуване до Австрия. С какъв заряд се завърна оттам?
Винаги прекрасен! Често пътувам дотам, защото в Залцбург живее най-добрата ми приятелка и това е моето тайно местенце за почивка. То е доста магнетично и ме кара да се чувствам по особен начин. До някаква степен вярвам в преражданията и си мисля, че някога може би съм живяла там.
Каква следа искаш да оставиш след себе си?
Тя тепърва се оформя. Искам да остане във времето, а не да бъде забравена. Постиженията, успехите, връзките и взаимоотношенията, които съм създала и градила, да насърчават хората към развитие и да не се отказват.

ИНТЕРВЮ: МАГДАЛЕНА ГЕОРГИЕВА
ФОТО: PR, ПЕТЪР ВЪЛЧЕВ

Публикувано в списание HELLO! България брой 3 (167).
Всички права са запазени!

Redaktor2 Author