Пожарникар на мястото на инцидента с принцеса Даяна: Мислех, че тя ще оцелее

Хавиер Гормелон е един от пожарникарите, който присъства на автомобилната катастрофа, в след която принцеса Даяна губи живота си. Това е първият път, в който той проговаря за трагичната вечер и признава, че първоначално е смятал, че тя ще оцелее.

„Колата беше развалина и ние се справихме, както с всеки пътен инцидент“, сподели той пред Sun. Жената, която по-късно разбрах, че е била принцеса Даяна, беше на пода отзад.

50-годишният мъж разкри, че не изглеждало Даяна да е пострадала сериозно в първия момент, когато стига до нея. Тя е имала „леко нараняване“ на дясното рамо, но като цяло е изглеждала в стабилно състояние. „Държах ръката ѝ и ѝ казах да бъде да се успокои и да стои мирна. Бях там да помогна“, заяви той. „Тя каза: „Господи, какво се случи?“.

Хавиер, който е отговарял за медицински обучения пожарникарски екип, сподели, че скоро Даяна е спряла да диша, но той е извършил сърдечен масаж. Тя е започнала да диша отново, но по-късно умира в болницата. „Първосигналната реакция е да искаш да спасяваш животи – и мислех, че съм направил точно това. Ако трябва да бъда честен, мислех, че тя ще живее. Доколкото знам, когато е била в линейката все още е била жива и аз очаквах тя да живее. По-късно научих, че е починала в болницата. Беше доста разстройващо. Целият епизод все още е в съзнанието ми. Спомените от тази нощ ще останат с мен завинаги“.

Фото: Instagram/@princessdianaarchive

Redaktor2 Author