ПАНИРАНИ СКАРИДИ

ТРУДНОСТ: МАЛКА
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 15 минути

СЪСТАВКИ
(за 6 порции)
• 550 г скариди, без глава, измити
• 80 г брашно за паниране
• 200 мл смес за паниране
• 120 г майонеза
• Олио за пържене
• 10 г пресен лук
• 1 ч.л. сос Шрирача
• 2 г листа магданоз
• 1 лимон
• 6 големи листа маруля
• Сол и пипер
Овкусете скаридите. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Сложете брашното в отделен съд. Оваляйте в него скаридите, а после ги потопете в сместа за паниране. След това ги пържете в тигана около 3-4 минути. После ги оставете да се изцедят на хартия и им добавете майонезата, сока от половин лимон, лука и соса Шрирача. Сервирайте в чиния върху листа от маруля и декорирайте с магданоза и останалия лимон.

ФОТО: RAMON OUTON

Redaktor2 Author