Павел Памукчиев отнесе всички възможни титли в World Class 2018

Sofia Live Club стана домакин на Националния финал на World Class Барман на годината – най-престижното състезание за бармани в света. След месеци подготовка и два дни предизвикателства, до този заветен момент достигнаха четирима от най-добрите бармани в страната – Герман Гочев, Николай Вангелов, Павел Памукчиев и Павлин Иванов.

Предишния ден всичките 11 финалисти, сред които и Любослав Руменов, Кирил Хаджиев, Анатоли Врайков, Петър Божинов, Милен Джанзов, Александър Георгиев и Иван Попов, демонстрираха своите завидни познания за луксозните алкохоли в предизвикателството Singleton Highball, своята техника зад бара в Signature Cocktails и своето въображения в Mystery Box. В края на деня вече бе известна финалната четворка и всеки от тях имаше по-малко от 24 часа да вдъхне живот на свой собствен pop-up бар, посветен на тема и марка, отредени му от жребия.

DSC_9012
DSC_8658
DSC_7559
DSC_7790
DSC_7725
DSC_8151
DSC_8293
DSC_7911
DSC_7872
DSC_7684
DSC_7621
DSC_8881 (800x533)
DSC_7822
DSC_8739
DSC_7416
DSC_8394

Така гостите на Sofia Live Club имаха възможността да се потопят в изисканата атмосфера на Tanqueray No.TEN бара на Герман „Excelsior“, да преминат границите на бърбън изживяването в Bulleit бара „The Frontier” с Николай Вангелов, да открият истината за водка коктейлите в „The Kettle” – Ketel One бара на Павлин Иванов и да бъдат въвлечени в многоцветния свят на „Frida” – бара на Павел Памукчиев, посветен на текила Don Julio.

За първа година публиката имаше възможността да сподели впечатленията си и да подкрепи своя фаворит като гласува за любимия си бар. Но всичко се случваше и под зоркия и професионален поглед на журито – Ъруин Триковски – Глобален посланик на уиски The Singleton, и Пауло Фигeредо – Глобален посланик на водка Ketel One.

В уречения час посланикът на World Class за България Николай Нейков покани на сцената всички финалисти, за да им благодари за месеците усилия и креативност. След това започна да раздава статуетките и титлите и Павел Памукчиев отнесе и двете. „Frida” получи приза на публиката за Best Bar, а Павел стана новият World Class Барман на България сред аплодисментите на целия клуб.

След церемонията освен поздравления той получи и изключително ценни съвети от журито за предстоящия му глобален финал в Берлин през октомври. Павел безсъмнено ще представи страната достойно на световната сцена, а на нас ни остава само да му пожелаем успех и да продължаваме да се наслаждаваме на коктейлите му.

hello Author