Н.В. Цар Симеон II уважи премиерата на третата книга на Николай Василев с 10 стъпки към кариерния успех

Над 300 души, сред които Н.П. Цар Симеон II, сестра му Мария-Луиза, проф. Огнян Герджиков, Веселин Тодоров, писателите Захари Карабашлиев и Людмила Филипова , уважиха премиерата на третата книга на бившия вицепремиер, политик и предприемач Николай Василев.

„Кариера или не?“  последва първите му две книги – „Енергия“ (2009) и „Меню за реформатори“ (2014) – тя систематизира знанията, възгледите и опита му в областта на кариерното развитие.

„Ние всички сме длъжни на младите хора на България, длъжни сме като университетски преподаватели, като работодатели.“ – с тези думи посрещна Николай Василев гостите си, уважили в София.

В началото на събитието Виктория Василева, по-голямата дъщеря на автора, припомни приказката за мъдреца, изпратил тримата си синове надалеч, за да донесат чудни цветя и плодове. И най-ценния плод донесъл най-малкият. Това било знанието – плодовете, които набрал в сърцето си.

След нея, заместникът на Николай Василев като министър – г-жа Мария Дивизиева, подчерта, че има различни пътища към успеха, а главният редактор на издателство „Сиела“ – писателят Захари Карабашлиев, както и изпълнителният директор на „Сиела Норма“ – г-н Веселин Тодоров – изразиха радост от възможността си да работят с автор като Николай Василев, чийто оптимизъм и вяра в развитието на младите хора са заразителни.

Развълнуваният автор сподели пред препълнената зала, че винаги е обичал да работи с млади хора и да им дава съвети за бъдещето им кариерно развитие.

В „Кариера или не?“ Николай Василев споделя още мнението на успешни професионалисти, които са минали през целия този цикъл в последните 20 години и се опитват да намерят отговор на въпроса защо младите ни хора често са напълно неподготвени за пазара на труда, а бизнесът споделя, че е недоволен от кадрите, които излизат от университетите – български и чужди.

hello Author