Новите тенденции в косите са вдъхновени от улицата

SELENA ES представи актуалните тенденции във фризьорството за 2018 г. Със зашеметяващ коафьорски спектакъл под магнетичното заглавие STREET SPIRIT & Alter Ego. Атрактивното шоу се състоя на 7 ноември в зала „Рейнбоу Плаза“ и предложи на гостите комбинация от изискан стил и модерна визия. Вдъхновението за шоуто беше пренесено от Барселона, където наскоро прочутият испански бранд Montibello отбеляза своята 50-годишнина. Той е специализиран в професионалната грижа за косата и красотата и е една от топ марките в портфолиото на SELENA ES. Последните тенденции в прическите, които бяха представени по време на коафьорския спектакъл STREET SPIRIT & Alter Ego, са вдъхновени от актуалните предложения на Montibello за 2018 г.

В самото начало Елена Стефанова, мениджър на SELENA ES, представи специалния гост на събитието – Карола Адам, собственик на Montibello, която разказа интересни факти от историята на бранда и благодари на SELENA ES за тяхното професионално партньорство. На сцената се изяви артистичният екип на Montibello – Джорди Тенас /Jordi Tenas/ и Хорхе Суарес /Jorge Suarez/, които пристигнаха от Испания специално за шоуто. В коафьорския спектакъл участва също артистичният екип на SELENA ES – Милен Илиев, Любомир Петров, Калин Велинов и Николай Колев, както и най-новите лица в екипа Галин Биволарски и Иван Иванов. В шоуто взеха участие също гост-фризьори от България – Марек Яновски, Теодора Иванова, Калинка Кирилова, Петър Сивов, Румен Николов и Гергана Веселинова. В духа на шоуто бяха и музикалните изпълнения на Pavell & Venci Venc’ и на Марина Кискинова, която освен като певица, се изяви и като водеща на събитието.

На сцената беше показана дръзка колекция прически, подготвени съвместно от българските и испанските коафьори. Колекцията съчетава визии, вдъхновени от улицата, които всеки може да носи. Актуалните цветове са русо, медно и кафяво, като те са интензивни, плътни и без преливане. Водещи са късите коси. Характерна е асиметрията в дължините и конкретно при каретата. Бретоните също са актуални – те са плътни, в равна или неправилна форма.

Гост-коафьорите от Испания Джорди Тенас и Хорхе Суарес показаха общо осем визии, които персонализираха на сцената. Те разясниха и водещите тенденции, като отбелязаха, че медните нюанси стоят еднакво добре на различни типове жени, сексапилният рус цвят на косата винаги подмладява, а кафявите тонове придват женственост. В техните предложения присъстваха и екстравагантните тъмно лилаво и огнено оранжево – т.нар. цвят „тиква“, който е артистичен, с изключителен блясък, но може да бъде и елегантен. Коафьорите акцентираха върху това, че именно цветовете, комбинирани по един добър начин, са ключови за интересната и модерна визия. А късата коса, която е водеща тенденция, може да бъде много чувствена, женствена и сексапилна.

44_STREET SPIRIT&ALTER EGO
43_STREET SPIRIT&ALTER EGO
42_STREET SPIRIT&ALTER EGO
45_STREET SPIRIT&ALTER EGO
40_STREET SPIRIT&ALTER EGO
46_STREET SPIRIT&ALTER EGO
41_STREET SPIRIT&ALTER EGO
39_STREET SPIRIT&ALTER EGO
38_STREET SPIRIT&ALTER EGO
37_STREET SPIRIT&ALTER EGO
36_STREET SPIRIT&ALTER EGO
35_STREET SPIRIT&ALTER EGO
33_STREET SPIRIT&ALTER EGO
34_STREET SPIRIT&ALTER EGO
32_STREET SPIRIT&ALTER EGO
30_STREET SPIRIT&ALTER EGO
31_STREET SPIRIT&ALTER EGO
28_STREET SPIRIT&ALTER EGO
29_STREET SPIRIT&ALTER EGO
26_STREET SPIRIT&ALTER EGO
27_STREET SPIRIT&ALTER EGO
25_STREET SPIRIT&ALTER EGO
24_STREET SPIRIT&ALTER EGO
23_STREET SPIRIT&ALTER EGO
21_STREET SPIRIT&ALTER EGO
22_STREET SPIRIT&ALTER EGO
18_STREET SPIRIT&ALTER EGO
20_STREET SPIRIT&ALTER EGO
19_STREET SPIRIT&ALTER EGO
17_STREET SPIRIT&ALTER EGO
16_STREET SPIRIT&ALTER EGO
15_STREET SPIRIT&ALTER EGO
14_STREET SPIRIT&ALTER EGO
13_STREET SPIRIT&ALTER EGO
11_STREET SPIRIT&ALTER EGO
12_STREET SPIRIT&ALTER EGO
10_STREET SPIRIT&ALTER EGO
9_STREET SPIRIT&ALTER EGO
8_STREET SPIRIT&ALTER EGO
7_STREET SPIRIT&ALTER EGO
6_STREET SPIRIT&ALTER EGO
5_STREET SPIRIT&ALTER EGO
4_STREET SPIRIT&ALTER EGO
2_STREET SPIRIT&ALTER EGO
3_STREET SPIRIT&ALTER EGO
1_STREET SPIRIT&ALTER EGO

Артистичният екип на SELENA ES представи общо девет визии, от които шест в основните актуални цветове и три авангардни. В техните предложения имаше оцветяване с пиксели в зелено и жълто в бритона, по дължината в края на косата и от двете страни. Обем в косата имаше само при авангардните визии, а дължините бяха основно къси. Гост-фризьорите от България също се съобразиха с водещите тенденции и показаха прически предимно в къси дължини и в тоналностите на русото, медното и кафявото.

Сред гостите, които уважиха атрактивния коафьорски спектакъл STREET SPIRIT & Alter Ego бяха: италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго, проф. Любомир Стойков, Наталия Гуркова, Диана Дафова, Капка Амзина, Радослава Минчева, Славка Занева, дизайнерката Росица Рангелова заедно с дъщеря си, Росица Стойчева, Ради Орцева, Анелия Иванова, носителките на титлата Мисис България за 2017 година – Анна Стефанова, Ирина Белчева и Цветелина Георгиева, както и много представители на фризьорския бранш от цялата страна, партньори и приятели на SELENA ES.

Фото: © Хайлайф

hello Author