НВ Принц Кирил e патрон на първия благотворителен бал на Фондация “Стоян Камбарев” в Лондон

Фондация за изкуство „Стоян Камбарев“ отново ще популяризира мисията и дейността си извън пределите на България. Нейните млади и талантливи открития ще бъдат представени на голяма международна сцена и подкрепени в полета си към бляскаво творческо развитие.

На 20 юни, в балната зала на един от най-престижните британски частни клубове – The Landsdowne Club, ще се проведе Първият Официален Благотворителен Бал на Фондацията в Лондон. Гала вечерта e под патронажа на НВ Принц Кирил, който има сериозна роля за осъществяването на събитието, след като цялото царско семейство от години подкрепя и е верен приятел на тази благородна кауза.

Ще присъстват 120 специално поканени, преди всичко британски представители на бизнеса, политиката и културата, сред които членове на парламента, министри от кабинета на Тони Блеър, лордове, посланици и представители на кралски семейства. Галата ще протече под формата на официална вечеря с изискано многостепенно меню, благотворителен търг и мултимедиен концерт-спектакъл с участието на младите открития и носители на Голямата или на Специалната награда за полет в изкуството: 18-годишната класическа певица Мария Славова, която наскоро беше абитуриентка, а вече е приета за студент в Националната Музикална Академия, братята цигулари Алекс /15г./ и Мартин /18 г./ Зайранови и 16-годишният китарист Георги Димитров-Жожо. Всички те са феноменални млади музиканти, носители на впечатляващ брой първи награди от международни конкуси и фестивали и истинска гордост за Фондация „Стоян Камбарев“.

Публиката ще се наслади и на виртуозните изпълнения на музикалните гости- световноизвестната танго пианистка Мария Мартинова и изгряващата звезда на класическата музика – пианистът Светослав Тодоров, който преди дни завърши като стипендиант магистърската си степен в престижния Кралски музикален колеж в Лондон.

Водещи на спектакъла ще бъдат двама успели млади актьори, живеещи в британската столица – Юлиян Костов, който гради силна международна кино кариера и очарователната Девора Уайлд.

Благотворителният търг ще бъде изключително атрактивен и ще включва три основни сегмента. Произведенията на изкуството варират от селектирани творби на младите художници и визуални артисти на Фондацията до знакова картина, дарена лично от акад. Светлин Русев, който е съмишленик на каузата.

Eдни от най-големите и известни в световен мащаб български спортни звезди Григор Димитров, Христо Стоичков и Димитър Бербатов също подкрепят благородната мисия на Фондация “Стоян Камбарев”, дарявайки лични свои вещи с автограф – златна топка, биографична книга със снимки, футболна тениска и тенис ракета.

hello Author