Най-привлекателните рок звезди от миналия век

Едва ли има момиче, което да не се е влюбвало в рок звезда? Неизбежно е. Рок изпълнителите привличат не само с музикалния си талант, но и с ексцентричната си визия, която грабва окото. Неслучайно някои от рок звездите на миналия век са обявени за най-атрактивните мъже на планетата. В тази класация ви представяме четиримата най-обичани рок певци на тяхното време, а защо не и днес?

1. АКСЕЛ РОУЗ

Въпреки че е смятан за един от най-сексапилните изпълнители през 80-те и 90-те години на XX век, Аксел Роуз е имал много тежко детство. Майка му го ражда, когато е едва на 16, а баща му ги изоставя, когато Аксел е на 2 години. Майка му се жени повторно за Стивън Бейли и името на Аксел от Уилям Брус Роуз бива променено на Уилям Брус Бейли. Певецът години наред смята Стивън за истинския си баща и много по-късно разбира истината. В детството си той е подлаган на психически и физически тормоз от доведения си баща, който е религиозен фанатик и му налага много забрани, една от които е да слуша музика. Аксел, неговият сценичен псевдоним, все пак влиза в църковния хор и така започва неговата авантюра с музиката. През декември 1982 Роуз се мести в Лос Анджелис и там създава основите на бъдещата световноизвестна рок банда Guns NRoses. Поради широкия обхват от октави на гласа му, Аксел е смятан за един от най-великите певци в историята. Преди година към групата му се присъединиха старите членове Соул Хъдсън, по-известен като Слаш, и Дъф Маккагън, с които все още са на турне. Напълно очаквано то се радва на голям интерес. Въпреки че се слави с голям успех сред женската аудитория, Аксел все още не е създал семейство.

2. СЕБАСТИАН БАХ

Себастиан Филип Биерк е роден на Бахамите, а по-късно заживява със семейството си в Питърбъроу, Онтарио. Той работи с няколко рок банди, най-известната от които е Skid Row. С тях пее от 1987 до 1996 година. След разпадането на групата Бах гради солова кариера, участва в телевизионни предавания, както и в представления в Бродуей. Себастиан винаги е впечатлявал жените с височината си (190см), красивата си коса и правилните черти на лицето си. В Интернет можете да срещнете много коментари за него като:

Той е определението за сексапил и има невероятен глас.“

Не можах да повярвам, когато го видях за пръв път. Толкова е красив, а гласът му е уникален. Всеки път, когато го слушам, настръхвам. Той е номер едно за мен.“

Той е най-сексапилен от всички. Има всичко, визията, косата, гласа, отношението. Номер едно!“

3. ДЖОН БОН ДЖОУВИ

Джон Франсис Бонджоуви Джуниър, по-известен само като Джон Бон Джоуви, е един от най-харесваните мъже в историята на рока. Роден е в щата Ню Джърси в семейство с италиански, словашки, немски и руски корени. Той самият казва, че е кръвен роднина на световноизвестния Франк Синатра. През тийнейджърските си години Джон разнася вестници и мие пода в музикалното студио на братовчед си, а когато е на 17 записва първия си сингъл. Няколко години по-късно Бон Джоуви създава групата Bon Jovi, като името е избрано по примера на бандите Van Halen и Dokken. Освен с музикалната си кариера, Джон Бон Джоуви е много активен и в кино сфера, както и в политиката. И до днес той е една от най-ухажваните рок звезди. Въпреки че е на 55 години, той все още разтапя много женски сърца.

4.КЪРТ КОБЕЙН

Кърт Кобейн е друго много често срещано име, въпреки ранната си смърт едва на 27-годишна възраст. Той е роден в щата Вашингтон, а когато е на 20 заедно с приятеля си Крист Новоселич създават гръндж групата Nirvana. Тя добива невиждана слава и постига небивал успех. Продава общо по света над 75 милиона албума. Кърт е имал зависимост към хероина, хронични здравословни проблеми и депресия, заради напрежението, което заобикаляло него и половинката му – Кортни Лав. На 8 април 1994 година Кобейн е намерен мъртъв в дома си в Сиатъл. По-късно се разбира, че става дума за самоубийство. След смъртта си музикантът влиза в т.нар. „Клуб 27“, в който са всички известни музиканти, починали на тази възраст. В него още са Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Крис Бел, Ейми Уайнхаус, Браян Джоунс. Въпреки ранната си смърт, Кърт Кобейн си остава един от най-обичаните рок музиканти.

Това беше нашата класация с най-привлекателните рок звезди от миналия век. Времето на класическите рок банди отмина, но това не означава, че те ще бъдат забравени. Или както се пее в една песен: „Всичко е преходно, само рокът е вечен!“.

Текст: Ванеса Николова

Фото: Pinterest

Redaktor2 Author