Над 200 почитатели се срещнаха с Пиърс Браун в София

На 26 и 27 април 2018 г. небето над София бе озарено от „Червен изгрев“, когато един от най-красивите и талантливи автори на юношеската литература посети София за специална среща с всички Червени и Златни – феновете на света на главния му герой Дароу! Столичен клуб се оказа тесен за желаещите да посетят своеобразното марсианско парти, на което музика, стендъп и литература вървяха ръка за ръка!

Над 200 души аплодираха бурно любимия си автор Пиърс Браун, снимаха се с него, забавляваха се и изчакаха търпеливо своя ред на километричната опашка от фенове, за да получат своя автограф.

За неуспелите да се срещнат с него предишната вечер на 27 април от 19:00 ч. в рамките на литературен клуб „Чети с нас“ писателят и холивудски сценарист Браун се включи в кратка, но вълнуваща дискусия със запалени читатели, блогъри и журналисти и разказа по-подробно как е стигнал до идеята зад книгите си.

Пиърс Браун успява да създаде една антиутопична вселена, която се превръща във впечатляваща аналогия на съвременния свят. Зашеметяващо добрият дебют на американския писател нарежда трилогията „Червен изгрев“ до поредицата „Игра на тронове“, а сюжетът ѝ я поставя по размах и мащабност до класики като „1984“ от Джордж Оруел и „Дюн“ на Франк Хърбърт.

Пиърс Браун 2
Пиърс Браун 1
Пиърс Браун 3
Пиърс Браун_снимка
Червен изгрев_корица
Утринна звезда_корица

hello Author