МЕНЮ ЗА ПРИНЦЕСИ: ТОПЛА САЛАТА С ХАЛУМИ, ПАТЛАДЖАН, СЕМЕНА И НАХУТ С ДРЕСИНГ ОТ ЛИМОН И МЕНТА

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 4

Време за приготвяне 25 минути

Време за готвене 35 минути

СЪСТАВКИ

1 голям патладжан, нарязан

Сол и пипер

Зехтин

1 глава червен лук, обелен и нарязан

3 домата, нарязани

Щипка кафява захар

85 грама булгур

85 грама киноа

85 грама нахут от консерва, изцеден

Кората и сока на един лимон

Шепа накъсани листа от мента

8 резена сирене халуми

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Сложете резените патладжан на решетка и овкусете със сол. Оставете да пуснат сок. След това избършете с кухненска хартия и сложете патладжана в тава. Овкусете със зехтин и пипер и печете във фурна за 15 минути.

3. Добавете лука и доматите към патладжана, полейте със зехтин и овкусете със сол и пипер и щипка кафява захар. Върнете във фурната за още 20 минути.

4. Докато зеленчуците се пекат, сгответе киноата и булгура според опаковката, това е около 12 минути.

5. Смесете булгура и киноата с нахута, зехтин, сока от лимон, сол и пипер, и половината листа от мента.

6. Изпържете сиренето от двете страни.

7. Смесете продуктите, докато са още топли.

8. За да завършите, полейте със зехтин и лимоновата кора и сервирайте салата топла.

Вариация

Препоръчваме булгур и киноа за тази рецепта, но вие може да я направите с какъвто микс от различни видове ориз искате.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author