МЕНЮ ЗА ПРИНЦЕСИ: ТОПЛА САЛАТА С АРТИШОК, ОПУШЕН БЕКОН И ДРЕСИНГ ОТ ЛИМОН И МАГДАНОЗ

Порции 4

Време за приготвяне 15 минути

Време за готвене 10 минути

СЪСТАВКИ

  • 500 грама артишок, обелен и сложен в купа с вода, предварително овкусена с оцет
  • 200 грама бекон, нарязан на малки парченца
  • 30 грама масло

За дресинга

  • Кората на един лимон
  • 2 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. мед
  • 1 с.л. сок от лимон
  • 1 с.л. магданоз
  • 4 с.л. зехтин
  • Сол и пипер

1. Изцедете артишока и го сгответе във вряща вода, докато омекне. После изцедете и оставете настрана.

2. Междувременно направете дресинга. Сложете лимоновата кора в купа, добавете горчицата, меда, лимоновия сок и магданоза. Разбъркайте. Постепенно добавяйте зехтина. Овкусете със сол и пипер и оставете настрана.

3. Изпържете бекона. Добавете маслото и артишока и гответе заедно.

4. Потопете артишока и бекона в дресинга и сервирайте веднага.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author