МЕНЮ ЗА ПРИНЦЕСИ: САЛАТА С АГНЕШКО

Порции 4

Време за приготвяне 20-25 минути

Време за готвене 8-10 минути

СЪСТАВКИ

За винагрета от лайм и мента

  • 1 глава лук, обелена и нарязана
  • 2 с.л. сок от лайм
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • ½ ч.л. горчица „Дижон“
  • 6 с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер
  • Щипка кафява захар
  • 2 с.л. свежа мента, нарязана
  • 1 с.л. магданоз, нарязан

За салатата

  • Зехтин
  • Обезкостен и бут агнешко
  • 100 грама микс от листа за салата
  • ¼ краставица, нарязана на ленти
  • ½ червен лук, нарязан
  • 12 мини доматчета, нарязани наполовина
  • 12 черни маслини
  • Няколко зелени маслини (по избор)
  • 200 грама сирене фета
  • Шепа свежи листа от мента

1. Първо направете винагрета. Сложете лука, сока от лайм, оцета и горчицата в една купа. Блендирайте. Постепенно добавяйте зехтинът, а накрая овкусете със сол, пипер и щипка кафява захар. Ментата и магданозът се добавят преди сервиране.

2. Загрейте тиган на котлона и добавете зехтин. Овкусете агнешкото със сол и пипер и го сложете в тигана. Гответе от 8 до 10 минути. След това свалете от котлона и покрийте с фолио, за да остане топло. После нарежете месото на котлети.

3. Блендирайте нарязаните билки във винагрета.

4. В голяма купа полейте с част от винагрета листата за салата, краставицата, червения лук, доматите, маслините, сиренето и листата мента. Аранжирайте салатата в голяма чиния и наредете отгоре котлетите.

5. Полейте агнешкото с останалата част от винагрета и сервирайте веднага.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author