МЕНЮ ЗА ПРИНЦЕСИ: ПЕЧЕН КОСТУР С БИЛКИ, КАРАМЕЛИЗИРАН КОПЪР, ДОМАТИ И СПАНАК С МАСЛО

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 4

Време за приготвяне 30-35 минути

Време за готвене 12-15 минути

СЪСТАВКИ

  • 4 с.л. зехтин
  • 4 глави див копър
  • 4 филета костур
  • Сол и пипер
  • 20 мини доматчета
  • Щипка пудра захар
  • 400 грама бейби спанак

За билковото масло

  • Шепа кориандър, нарязан
  • Шепа магданоз, нарязан
  • 85 грама масло
  • Кората на 1 лимон
  • 2 ч.л. лимонов сок

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Сложете тиган и зехтин и гответе дивия копър, докато стане кафяв от двете страни. Покрийте с фолио и го оставете да се готви на тих огън още двайсетина минути.

3. За билковото масло смесете всички съставки плюс сол и пипер и разбийте добре.

4. Сложете костура в тава и полейте с малко зехтин. Намажете с малко от билковото масло, овкусете и покрийте тавата с фолио. Печете 12-15 минути.

5. В другата тава запечете доматите. Преди да ги сготвите овкусете ги със сол, пипер, пудра захар и зехтин.

6. Гответе спанака в тиган, заедно с билково масло, а след това го изцедете.

7. Сложете спанака в четири отделни чинии, а отгоре поставете костура. Гарнирайте с доматите, дивия копър. Завършете с остатъка от билковото масло.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author