МЕНЮ ЗА ПРИНЦЕСИ: НЕДЕЛНО ПЕЧЕНО

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 2

Време за приготвяне 25 минути

Време за готвене 25-30 минути

СЪСТАВКИ

  • 4 тънки резена бекон
  • 2 пилешки гърди, без кожата
  • 50 грама масло, плюс допълнително, за да се намаже пилето
  • 2 стръка мащерка
  • 2 средни картофа, обелени и нарязани
  • 4 свежи мини царевици
  • 2 мини тиквички, нарязани
  • 1 голям морков, обелен и нарязан
  • Сол и пипер
  • 2 стръка магданоз
  • Сос от месото (по избор)

1. Загрейте фурната на 190 градуса.

2. Увийте резените бекон около пилешките гърди. Уверете се, че са така увити, че няма да се развият при готвенето.

3. Намажете гърдите с масло и ги сложете върху стрък мащерка в тава.

4. Сварете картофите и после ги смесете с 25 грама от маслото. Сложете в тавата при пилешкото.

5. Печете всичко заедно във фурната около 25 минути.

6. Докато картофите и пилешкото се пекат, в осолена вода сварете останалите зеленчуци, изсушете ги, овкусете със сол и пипер и добавете останалото масло.

7. Боднете месото с клечка за зъби. Ако потече сос, значи е готово. Извадете го от фурната и го оставете да почине 5 минути.

8. Нарежете месото и го разделете в две чинии. Сервирайте със зеленчуците, пресния магданоз и сос, по желание.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author