Марая Кери проговори за биполярното си разстройство

За първи път Марая Кери призна, че се бори с биполярно разстройство. Изпълнителката на We Belong Together беше диагностицирана със заболяването през 2001 година, но едва наскоро се подложи на лечение след години на „отрицание“.

В последното си интервю тя проговори за здравословното си състояние. „До скоро живеех в отрицание, изолация и непрестанен страх, че някой ще ме разобличи. Беше твърде тежък товар за носене и просто не можех да издържа повече. Потърси и получих лечение, оградих се от позитивни хора и се върнах към онова, което обичам да правя – да пиша песни и да правя музика.“

Майката обясни, че посещава терапевтични сесии и приема медикаменти за биполярно разстройство, което включва периоди на депресия и хипомания.

Първоначално Марая бърка състоянието си за проблеми със съня, но това, което тя си мисли, че е безсъние, всъщност се оказва епизоди на мания. „В крайна сметка ще ударя стена. Предполагам епизодите ми на депресия се определяха като много слаба жизненост. Чувствах се много самотна и тъжна – дори виновна, че не правя необходимото за кариерата си“, допълни Кери.

Фото: Instagram/@mariahcarey

Redaktor2 Author