Малки Чудеса: Печен шол с хрян

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 2-3

Време за приготвяне 5-10 минути

Време за готвене 40-50 минути

СЪСТАВКИ

  • 2 ч.л. течен мед
  • 2 ч.л. сос от хрян
  • Настъргана кора от лимон
  • 1 ч.л. олио
  • 400-500 грама телешко месо
  • Сол и черен пипер на зърна

1. Загрейте фурната на 190 градуса.

2. В малка купичка смесете меда, соса от хрян, настърганата лимонена кора и олиото.

3. Сложете парчето месо на дъска за рязане и направете няколко недълбоки сряза върху повърхността. Овкусете със сол и черен пипер и полейте със сместа от мед и хрян.

4. Сложете месото в незалепващ съд и го оставете да се пече 40-50 минути. Ако започне да става кафяво твърде рано, покрийте с фолио.

5. Извадете месото от фурната и го покрийте с фолио, като го оставите така от 10 до 20 минути. След това сервирайте със зеленчуци по ваш избор.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

hello Author