Малки Чудеса: Печено телешко с глазура от лютеница и кориандър

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 2-3

Време за приготвяне 10 минути

Време за готвене 35-40 минути

СЪСТАВКИ

350-400 грама телешко месо

Сол и черен пипер на зърна

1 ч.л. семена от кориандър, натрошени

2 глави червен лук, нарязан на кубчета

1 глава чесън, необелен, разделен на скилидки

1 с.л. олио от рапица

2 с.л. лютеница

2 с.л. свежи листа от кориандър, нарязани

Печени картофи, за сервиране (по желание)

1. Загрейте фурната на 190 градуса.

2. Сложете месото на дъска за рязане и направете няколко сряза. Овкусете и покрийте повърхността със семената от кориандър.

3. Покрийте повърхността на тавата за печена с лука и чесъна и поръсете с олиото. Сложете отгоре месото и печете 30 минути.

4. В купичка смесете кориандъра и лютеницата.

5. Извадете месото от фурната и полейте със сместа. Върнете го да се пече за още 5-10 минути.

6. Извадете ястието и сервирайте заедно с лука и чесъна и печени картофи (по желание).

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

hello Author