Малки Чудеса: Печено агнешко с червено песто

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 2-3

Време за приготвяне 10 минути

Време за готвене 35-40 минути

СЪСТАВКИ:

  • 400-450 грама крехко агнешко месо

    Сол и черен пипер на зърна

    1-2 с.л. червено песто

За пастата:

  • 175 грама паста по ваш избор

    2 с.л. червено песто

    100 грама чери домати

    Шепа листа от бейби спанак

    25 грама печени кедрови ядки

    Пресен магданоз, нарязан, за гарнитура

1. Загрейте фурната на 190 градуса.

2. Сложете месото на дъска за рязане и направете няколко недълбоки сряза на повърхността. Овкусете със солта и черния пипер и залейте с червено песто.

3. Печете в предварително загрята фурна 35-40 минути. Покрийте с фолио, ако е нужно.

4. Извадете агнешкото от фурната, покрийте го с фолио и го оставете 15-20 минути.

5. Междувременно сварете пастата, изцедете водата и я върнете в тигана. Добавете съставките за пастата и бъркайте, докато спанакът слегне. Нарежете агнешкото и сервирайте с пастата.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

hello Author