Малки Чудеса: Печено агнешко с коричка от шамфастък и портокал

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 2-3

Време за приготвяне 15 минути

Време за готвене 35-40 минути

СЪСТАВКИ

400-450 грама крехко агнешко месо

1 с.л. олио от рапица

Сол и черен пипер на зърна

Кускус и пърленки, за сервиране (по желание)

За оранжевата коричка от шамфъстък

Настъргана кора от портокал

50 грама фино натрошен шамфъстък

Фино нарязани листа от магданоз

Фино нарязани листа от мента

1-2 с.л. олио от рапица

1. Първо смесете съставките за коричката и оставете сместа встрани.

2. Загрейте фурната на 180-190 градуса.

3. Сложете месото на дъска за рязане и направете няколко сряза на повърхността. Залейте с олиото и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сместа за коричката, като добре покриете цялата повърхност на месото.

4. Печете в предварително загрята фурна 25-30 минути. Извадете месото от фурната, покрийте го с фолио и го оставете от 10 до 20 минути.

5. Нарежете печеното месо и сервирайте с кускус и пърленки по желание.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

hello Author