Малки Чудеса: Говеждо с терияки сос

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 2

Време за приготвяне 10 минути

Време за готвене 30-35 минути

СЪСТАВКИ

4 с.л. сос терияки

4 с.л. сладък чили сос

400-450 грама телешко месо

1 с.л. слънчогледово олио

Сол и черен пипер на зърна

Фиде със зеленчуци, за сервиране (по желание)

1. Загрейте фурната на 190 градуса.

2. В малка купичка смесете соса терияки и сладкия чили сос. Оставете встрани.

3. Сложете месото на дъска за рязане. Поръсете с олио и овкусете със сол и черен пипер. Печете в предварително загрятата фурна 30-35 минути. Покрийте с фолио, ако е нужно.

4. В оставащите десетина минути от готвенето извадете месото и покрийте със сместа от сосове, след което оставете ястието да се допече без да го покривате.

5. Извадете месото от фурната и го оставете 5-10 минути преди да сервирате с фиде със зеленчуци (по желание).

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

hello Author