Маги Джанаварова: Искам да запазя онази чистота, която всеки от нас е носил като дете

Нещото, което най-силно я вълнува на този етап от живота й, е музиката. Днес Маги Джанаварова е изключително позитивна и отворена към света и хората, но признава, че невинаги е била такава. „Много дълго време се затварях в себе си и не си позволявах да бъда открита с другите.“ Изпълнителката осъзнава, че когато човек е влюбен, върши необичайни неща. Но въпреки че в момента около нея няма обект на симпатиите й, тя съвсем не страда от липса на необичайни преживявания…
„Приказка“ е заглавието на най-новата ти песен, която наистина звучи вълшебно. Какво те вдъхнови, за да я напишеш?
Може би фактът, че в момента съм необвързана, а много ми се обича. Искам да изживявам силни емоции. Абсолютно винаги движещата сила при мен е любовта. Кое момиче не обича да обича? (Смее се)
Като дете коя беше любимата ти приказка?
„Карлсон, който живее на покрива“ на Астрид Лингрен. Харесваше ми, че може да лети с перката на гърба си. Беше необичайна и мечтателска история. Като деца винаги искаме да постигаме мечтите, които ни се струват най-невъзможни, и вероятно заради това тази книга ми беше толкова любима.
В този ред на мисли вероятно обичаш да летиш?
Обожавам да летя! Обичам да пътувам. Дори като малка исках да стана космонавт, а не певица. (Смее се) Като се замисля, любимият ми предмет в училище беше математика.
Определено имаш разностранни интереси!
Може би да. В някакъв момент мислех да ставам фармацевт. Но музиката винаги е била основа в моя живот. Според майка ми още когато съм била на годинка, съм запомняла мелодии на песни и съм ги повтаряла. Наистина музиката винаги е била на първо място в живота ми.
Можеш ли да кажеш, че си дете, попаднало в света на големите, или си голям човек, заобиколен от деца?
По-скоро се чувствам като дете, заобиколено от възрастни. Винаги пазя детското в себе си, изключително съм първична на моменти. Много съм емоционална, през по-голяма част от времето дори лъчезарна, стига някой да не ме изнерви на пътя. И всеки път си казвам, трябва да напиша един статус: „Защо ме карате да гледам лошо, докато шофирам!?“. (Смеем се) За съжаление ми се налага да се държа като голям човек, въпреки че изобщо не ми се иска.
Казват, че добрините не идват сами. Коя е последната случайна добрина, която направи?
С моята майка нахранихме 6-7 бездомни кученца. И двете много ги обичаме. Винаги ходя с едно чувалче с храна за кучета и котета в колата.
Сама спомена, че любовта е водеща сила в живота ти, но си необвързана. Все пак сподели ни какво вълнува сърцето ти?
Честността. Вълнува ме човекът отсреща да бъде забавен, да има чувство за самоирония. Искам той да бъде импулсивен, емоционален. Много ми е важно да слушаме близки стилове музика. Може би това са критериите, така че, мъже – давайте! (Смеем се)
Как може да те впечатли един мъж? Какво ти действа безотказно?
За съжаление в днешно време интересните начини, по които мъжете свалят жените, са кът. Много рядко ми се е случвало някой да опита да ме впечатли по интересен начин.
Според теб на какво се дължи?
Забелязвам, че мъжете, които срещам, не притежават достатъчно увереност, за да свалят жените. Въпреки че демонстрират високо самочувствие, изглежда така, сякаш нямат. Според мен мъжете със самочувствие знаят много добре как да впечатлят една жена. Знаят как да я накарат да се чувства красива и желана. В днешно време повечето опитват да се държат като лоши момчета, но истината е, че тази мода вече отмина. И аз като тийнейджърка се впечатлявах от лошите момчета, но в някакъв момент осъзнаваш, че не е това истината и това, което търсиш. Аз търся човек, който да ме кара да летя всеки ден. Да вярва във вечната любов така, както аз вярвам. Защото аз наистина съм от тези мечтателки.
По какъв начин изразяваш чувствата си към своите близки?
Обичам да правя изненади. Харесва ми да казвам „Обичам те“. Въпреки че като деца вкъщи не се чуваха тези думи, пречупих този стереотип в моето семейство. Започнах да им казвам, че ги обичам и виждам, че вече всички го правим.
Смела ли си в мечтите си?
Да, доста. Но понякога човек забравя за стъпките до големите мечти. Когато се фокусираш върху подобна мечта, се случва тя да започне да се отдалечава. Научих, че е по-важно да се съсредоточа върху стъпките за постигането на тази мечта, отколкото върху самата нея.
Коя е най-смелата ти мечта?
Тя никога не се е променяла. Откакто съм осъзнат изпълнител, мечтая да добия световна популярност. Мисля, че няма изпълнител в България, който да не си мечтае за подобно нещо.
За какво мислиш най-често, щом затвориш очи?
За музика.

ИНТЕРВЮ: МАГДАЛЕНА ГЕОРГИЕВА
ФОТО: ИВАЙЛО СТАНЕВ, КОСТАДИН КРЪСТЕВ-КОКО, СВЕТЛОЗАРА ХРИСТОВА

Публикувано в списание HELLO! България брой 2 (166).
Всички права са запазени!

Redaktor2 Author