Лесли Хауард свири Лист: Концертът

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Католическата катедрала Мескита де Кордоба затвори врати за частен концерт на именития музикант Лесли Хауард, когото очакваме в края на месеца и в България. По време на 8-ия Международен пиано фестивал и само месец преди гостуването на маестро Хауард у нас, австралийският пианист и композитор свири религиозни творби, които описват християнската Кордоба чрез композициите на Ференц Лист и Йохан Себастиан Бах. Сред публиката присъстваха популярни личности и кралски особи, а това беше заключителният концерт на фестивала.

Лесли Хауард – световноизвестният виртуозен пианист, композитор, интерпретатор и най-задълбочен познавач на композитора Ференц Лист – идва в София за концерт в зала „България“ на 30 октомври по покана на Germi Art & Entertainment и със специалното участие на оркестър Камерата Орфика НБУ.

В зала „България“ на 30 октомври маестро Хауард ще изпълнява творби на Ференц Лист – композитора, когото той сам нарича „първата голяма звезда на музиката“ заради това, че австроунгарецът е изобретателят на рецитала във формата, познат и днес. Австралийският пианист Хауард е роден в Мелбърн през 1948 г., в момента живее в Лондон и е световноизвестен като най-великия експерт в изпълненията на Лист.

Оркестър Камерата Орфика НБУ ще акомпанира на носителя на рекорд за Гинес за най-голям звукозаписен проект на соло артист Лесли Хауард на 30 октомври. Камерата Орфика НБУ е свирил с изтъкнати световни солисти на концерти и турнета в Австрия, България, Финландия, Полша, Литва, Швейцария, Италия, Турция и Япония. Записите на оркестъра включват творби на Бах, Вивалди, Джеминиани, Тартини, Моцарт, Менделсон, Шуман, Брук, Паганини, Чайковски и др.

Билетите за концерта на Лесли Хауард в зала „България“ на 30 октомври са в продажба.

hello Author