Кристиан Костов: Майка ми е уникален човек

Да, той ще ходи на Евровизия. Да, той е много талантлив. Да, той е млад и не се изненадвам, че си пада по екстремни спортове, но признава и че е безстрашен. Всичко, изобретено от човек, го плаши – самолет, коли, но не и малките електронни играчки, с които всички се разхождаме в ръка. Да, той има големи шансове на музикалния конкурс, който ще се проведе през май в Киев, но освен за сцената ние си поговорихме и за емоциите. Интересно ми беше какво се върти в главата на едно 17-годишно момче, което е вече успяло на много върхове, а тепърва му предстои да се запознае с живота в емоционален план. Не ме изненадва, че все още не познава любовта. Няма как да постигнеш много резултати, а зад гърба ти да има драми, на възраст, в която всичко за големите е любопитно.

Беше интересна среща, защото за първи път правих интервю с човек, който е заслужил заради талант и респект, но е на възраст на неродения ми син, който можеше да се случи след казармата, както беше модерно през онези години. И макар Кристиан да е много известен, той е запазил детското у себе си. “За работа съм сериозен, но съм голямо дете в живота. Правя бели, закъснявам понякога, ако има счупено – аз съм. Не съм пораснал освен в музиката.” Разказва ми, че обича много да гледа фантастика, което ме навежда на мисълта да го попитам какъв герой от филмите би искал да бъде? Той ми споделя, че би искал да бъде “аниме”, с телепатични способности и да може да влиза в главите на хората и да узнае техните желания. Песента му за Евровизия говори за любов и макар да е на 17, го питам дали я познава: “Много съм малък за сериозни отношения. Не мога да дам достатъчно от себе си, за да направя някого щастлив”. И е прав, защото за един съюз е нужно и време, не само магия.

“Моите родители ме учат, че бракът е съюз, той е дует и никой в него не трябва да бъде “шеф”. Учат ме да се казва всичко без притеснение, защото истината помага. Моите родители са заедно вече 27 години и те за мен са икона. Надявам се един ден да имам същото семейство с близнаци, които да живеят в същата хармония, в каквато аз живея. Семейството ми е най-важното в живота ми. То ме подкрепя във всичко, застава зад мен, но баща ми е онзи, който ми напомня, че е важно да уча, и аз се старая. Късметлия съм, признавам. Случил съм на учители, които ме разбират и ми помагат да не изоставам. Имам прекрасно семейство и кариерата върви. Надявам се това да продължи така…”

По думите му разбирам, че по-строгият (ако изобщо може да използвам това определение) е бащата, затова обръщам внимание каква е мама. “Майка ми е уникален човек. Тази жена дава максималното от себе си всички около нея да са щастливи. Тя също пее. Знаеш ли, X Factor ме промени в едно – преди предаването аз не обичах близкия контакт с хората. Майка ми много обича да ме прегръща, а аз все се дърпах. Шоуто някак счупи това притеснение и започнах да позволявам на хората да ме докосват, което преди не се случваше. Според мен тя е най-щастлива от тази промяна.”

И се връщам отново към факта, че той е дете, а като такова обича мечтите. Предложих му вълшебна песен, с която може да си изпълни едно желание. Ако това можеше да се случи, той: “Бих искал да се върна през 2014,тогава баба ми напусна земния си път. Това промени всичко. Вкъщи липсата й се отразява и много бих искал да мога да се разделя с нея и да и кажа много неща, които тогава не успях.”

Трудно е да му намеря вълшебна песен, но знам, че бъдещето е пред него, а в него той иска да пее собствена музика, да има различно шоу на сцената, да се научи да свири на китара (започнал е), да изживее музикалната сцена на 100%, а на Евровизия той няма да е сам. “Очаквам огромна подкрепа в Киев. Много мои познати и приятели са си купили вече билети, ангажирали са хотели и апартаменти. Ще имам огромна истинска подкрепа, което ми дава още повече заряд. Около 200 човека очаквам освен цялото семейство и екипа от БНТ и Вирджиния Рекърдс.”

От провал той не се страхува, защото онова, което зависи от него, ще го даде на максималното възможно и невъзможно. “Страх ме е да не изложа родителите си и продуцентите си. Да не ги разочаровам… От нищо друго, особено от сцената, защото тя за мен е живот!”

ТЕKСТ: СТАНИСЛАВ ДОЧЕВ

ФОТО: ДИЛЯНА ФЛОРЕНТИН ЗА ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС

Публикувано в списание HELLO! България брой 4 (156).

Всички права са запазени!

Redaktor2 Author