Кралица Максима успява да бъде силна след загубата на сестра си

Кралицата на Холандия Максима даде най-доброто от себе си да прикрие мъката си, докато позира за лятна фотосесия със съпруга си крал Вилем-Александър и трите им дъщери. Преди месец и половина тя преживя нещастието да изгуби своя сестра Инес Сорегиета, която сложи край на живота си.

Холандското кралско семейство позира за тяхната традиционна фотосесия в дома си във Васенар, който изглежда прекрасно по това време на годината, защото е покрит в бръшлян. Максима и Вилем-Александър, които се ожениха през 2002 година, застанаха пред обектива за няколко снимки на моравата, след което към тях се присъединиха принцеса Амалия, принцеса Алексия и принцеса Ариане. Децата ще се наслаждават на лятната си ваканция, точно както и родителите им, които ще си вземат почивка от кралските си задължения през юли и август.

Очевидно кралица Максима преживява тежък период, след като в началото на юни сестра й загина в резултат на самоубийство. Кралската особа се прибра в родната си Аржентина за погребението. Тя получи подкрепата на своя съпруг и децата си. Временно Максима се оттегли от светлините на прожекторите, но две седмици след погребението се завърна към официалните си ангажименти.

При посещението си на UMC Groningen Proton Therapy Center, което беше първата й поява след преживяната трагедия, кралицата направи кратко изявление: „Толкова се радвам да се върна обратно на работа в този център, който помага на толкова много хора, които се борят с рак. Хора, които са болни, но не са изгубили надеждата да се възстановят. Моята мила и талантлива по-малка сестра също беше болна. Тя не можеше да открие щастие и за нещастие не успя да се подобри. Нашата единствена утеха е да мислим, че най-накрая е открила покой.“

47-годишната Максима допълни: „Също така искам да се възползвам от възможността да благодаря на всички, които изпращат картички и съобщения. Беше невероятна помощ. Също така искам да благодаря и на пресата, че уважи личното пространство на нашето семейство. Благодаря, благодаря, благодаря ви“.

Фото: Instagram/@dutchroyalhouse

Redaktor2 Author