Кралица Елизабет II сподели изключителни спомени за коронацията си

В новата документална продукция на ВВС, The Coronation, кралицата Елизабет II разказва за тържествената церемония и за „Перлите в Короната“. Пред кралския коментатор, Алистър Брус, Нейно Величество си спомни за коронясването на баща ѝ, крал Джордж VI, през 1937, както и за своята собствена коронация, когато е едва на 25. „Изключително е, че бях свидетел на коронация, а по-късно станах и наследник на Короната,“ сподели кралицата.

Според директора на ВВС, Шарлот Мур, съдейки по всеотдайността, която влага в проекта, самата кралица също е много развълнувана за документалния филм. В него ще можем да погледнем през погледа на Нейно Величество, да научим съкровените ѝ познания за „Перлите в Короната“ и детските спомени от коронацията на баща ѝ. Благодарение на тази изключителна продукция, която вдъхва живот на разказите на кралица Елизабет II, ще съпреживеем тържествените церемонии по коронясване и дълбокото им символично значение за кралското семейство.

Документалният филм ще включва и разказите на други личности, които са имали честта да бъдат част от удивителната коронация на Нейно Величество. Ще можем се насладим на историите на придворна дама, както и на 12-годишно момче от хора, на което се налага да пее само, след като всички останали „онемяват“ заради важността на събитието. Престолонаследникът на Великобритания, принц Чарлз, също дава интервю, от което ще научим повече за длъжността му като председател на Trust, отговорен за колекцията от произведенията на изкуството и други артефакти.

През 2012 година кралицата отпразнува своя диамантен юбилей 60 години на трона, а през 2015 надмина дори кралица Виктория и се превърна в най-дълго управлявалия британски монарх. Нейно Величество заяви, че това не е рекорд, към който се е стремяла и искрено благодари на всички за трогващите пожелания в речта си по случай отварянето на железопътната линия Border Railway.

Фото: Instagram/@theroyalfamily

 

Redaktor2 Author