Коледно: Travel To Do List 2017

Поглеждате календара и колкото и невероятно да ви се струва вече е декември. А декември е сняг, празници, мандарини, подаръци, уют, време със семейството, смях и коледен дух. Във въздуха се носи един особен аромат на домашни курабийки с канела и щастие. И както всеки бърза за някъде, сякаш през този месец времето се забавя, и ни позволява да направим всичко онова, което не сме успели през изминалите 11.

Истината е, че малки и големи с нетърпение очакват декември именно, защото наближава Коледа – празникът на празниците, раждането на Исус Христос за едни, идването на Дядо Коледа за други или ден прекаран с най-любимите ви хора. Всеки сам избира в какво да опакова своята Коледа, но всички искаме тя да бъде специална. И ако все още не сте решили къде да прекарате празника това са нашите специални предложения:

Харлем, Холандия

Един необичаен начин да прекарате Коледа може да ви предложи град Харлем в Холандия.Пазарът в това живописно градче се намира в пещера. В пещерата Велвет е разположен ежегодният им коледен базар, от който жители и гости на града могат да си купят вкусни лакомства и коледни подаръци.

 

Виена, Австрия

Виена е градът, който остава в сърцето и спомените ви топлят дълго, след като вече сте се прибрали у дома. Австрийската столица определено много обича Коледа, а и хората обичат да са там за празника. Хиляди светлини, лампички, украшения, елхи и весели хора ви посрещат по улиците на красивия град. Във Виена ви очакват няколко коледни базара, които правят града още по-приказен, греяно вино, вкусни лакомства и една незабравима Коледа.

Аспен, САЩ

Колко от нас като деца са гледали американски филми, със слънчевите калифорнийски заливи и са се чудили: Колко ли е тъжно Коледа без сняг? Да, ама не. Ако искате американска снежна Коледа, определено Аспен е вашето място. Най-известият ски курорт в Колорадо предлага уютни хижи, невероятни ски писти за любителите и гледки, от които ще останете без дъх.

Сидни, Австралия

Въпреки че по това време на годината в тази част на света е лято, градът успява да сътвори неповторима коледна атмосфера. Всяка година хиляди туристи прекарват Коледа на плажа „Бонди Бийч“ в Сидни. Пясъкът и сърфът не са най-коледните играчки, но мястото се превръща в предпочитана нестандартна коледна дестинация.

 

Северният полюс, Аляска

Северният полюс е може би едно от най-коледните места по света. Там живеят около 2200 души и винаги е Коледа заради целогодишната украса. Всичко тук се върти около Дядо Коледа. Можете да минете с колата си по улица „Крис Крингъл Драйв“, „Алея Имел“ и „Дядо Коледа“. Тук можете да изпратите картичка на своите роднини с пощенския код на белобрадия старец.

 

Лапландия, Финландия

Родното място на Дядо Коледа е задължително за всеки, които пази в себе си коледния дух. Селото се намира на 2 км от летище „Рованиеми“. В Лапландия сякаш всичко крещи: „Коледа!“, а една от основните атракции е самият Дядо Коледа.

Където и по света да изберете да посрещнете Коледа, помнете: „Коледа не е просто дата. Коледа е състояние на духа“, Мери Елън Чейс.

Фото: Pinterest

Redaktor2 Author