Кейт Мидълтън говори открито пред ученици за психичното здраве

Херцогинята на Кеймбридж работи усилено, за да пребори стигмата във връзка с психичното здраве. Поредното училище, което Кейт Мидълтън посети, е Roe Green Junior School. Съпругата на принц Уилям изнесе реч за истинските предизвикателства, срещу които много от нас, включително и деца, се изправят.

Майката на принц Джордж (4) и принцеса Шарлот (2) разбира колко е важно образованието във връзка с психичното здраве за младежите. Облечена в синя рокля Seraphine и синьо палто Sportmax херцогинята поздрави над 100 ученици, които я посрещнаха с песен.

Кейт се качи на подиума, за да сподели трогателно съобщение за необходимостта от дестигматизирането на психичното здраве, не само за младежите, но и за хората, които са родители от скоро. И въпреки че херцогинята разполага със сериозна подкрепа при отглеждането на двете си деца, тя също е изпитвала затруднения.

Мидълтън обясни, че след като е станала родител, понякога е чувствала „липса на увереност и “чувство на невежество“. Заради това тя е категорична, че е изключително важно да се говори за предизвикателствата пред новите родители.

„Какво означава да бъдеш издръжлив? Всички знаем, че психичното здраве е проблем за всички нас – деца, родители, млади, възрастни, мъже и жени – всяко обкръжение и всякакви обстоятелства.“

Като част от фондацията Head’s Together, която основаха заедно с принц Уилям и принц Хари, Кейт обясни: „Можем да постигнем толкова много с разговори за психичното здраве и да приемем психичното здраве на децата ни също толкова сериозно, колкото и физическото им. Когато вземаме участие в ранния етап от живота им, ние помагаме да се избегнат проблеми, които можаг да се окажат значително по-предизвикателни в зряла възраст“.

Фото: Instagram/@housewindsor

Redaktor2 Author