Как да се приготвим за Хелоуин

Есента, освен един от най-красивите сезони, е и сезон с много весели празници. Един от тях е Хелоуин. Макар и не български празник, той става все по-популярен по нашите географски ширини с течение на годините. Днес ще ви предложим няколко съвета, с които да превърнете празника в едно приятно изживяно удоволствие.

1.ИЗБЕРЕТЕ КОСТЮМ

Хелоуин не би бил такъв, какъвто го познаваме, ако не съществуваше традицията с преобразяването в различни костюми. Може да направите избора си месец по-рано, но няма да сбъркате и ако изберете своята премяна ден преди Хелоуин. Важното в случая е костюмът да ви хареса и да съвпадне с вашата личност. Не е задължително да сте типичния призрак, скелет или вещица. Изберете нещо по-оригинално и различно, което друг не е правил преди. И все пак, ако нямате налични идеи, добри предложения са вампир, герой от „Семейство Адамс“, Червената шапчица, Шрек и Фиона, Круела Девил, Алиса, ангел, дявол, Алиса, Джак Спароу и т.н.

2.ПОДБЕРЕТЕ УКРАСАТА За да влезете изцяло в настроение за празника, е добра идея да украсите дома си. В магазините за карнавално облекло ще откриете подходящи предложения, но ако сте от по-креативните хора, може да изработите украсата си сами. Тук ще ви дадем няколко предложения как да преобразите дома си за Хелоуин:

1)Изработете гирлянди от цветна хартия във формата на тиква или череп.

2)Изрежете във формата на призрак бели листове хартия и ги оставате да висят от тавана.

3)Купете изкуствени очи и ги залепете на вратите, а от цветна хартия изработете усти, които също да поставите на вратите.

4)В стъклена ваза поставете рози, които предварително сте напръскали с черна боя.

5)От черна хартия изрежете паяжини, които да закачите по стените.

3.ИЗДЪЛБАЙТЕ ТИКВА

Един от най-отличителните знаци на Хелоуин е тиквата. Вместо да купувате готова тиква-фенер от магазина, направете си такава сами. Достатъчно е да отрежете капака на тиквата и да си отделите половин-един час да издълбаете вътрешността ѝ. След това от едната ѝ страна нарисувайте страшна физиономия, която после изрежете с нож. Последната стъпка, която трябва да предприемете, е да сложите свещ или фенер вътре и вашата тиква-фенер е готова за празника.

 

4.ПОМОТАЙТЕ СЕ В КУХНЯТА

Като всеки един празник и Хелоуин е свързан с вкусна и богата трапеза. Затова ще трябва да предвидите и няколко часа, които да прекарате в кухнята, приготвяйки вкусотии. Ето и няколко идеи за „страшни“ храни:

1)Разрежете кренвирш на две. Изрежете малка част от единия му край, така че да се получи лека вдлъбнатина. На нейното място поставете филиран бадем. Наредете всички така направени кренвирши в чиния и ги полейте с кетчуп. Вече имате пръсти, полети с кръв!

2)Вземете банани и ги разрежете на две. След това вземете шоколадови топчета и сложете две за очи и едно за уста.

3)Обелете няколко мандарини. Върху всяка една поставете малко резенче краставица. Това са вашите тикви!

4)Наредете няколко солети в кръг, така че върховете им да се допират. След това с предварително приготвена смес за глазура направете кръгови линии от центъра към периферията. Отгоре може да поръсите със захарни пръчици и ето я вашата паяжина!

5.ВЕСЕЛЕТЕ СЕ

Последната и най-важна стъпка е просто да се насладите на прекараното време с приятели и близки. Независимо дали ще сте на организирано парти или вкъщи, направете така, че празникът да остане запомнен.

ТЕКСТ: Ванеса Николова

ФОТО: Pinterest

Redaktor2 Author