Какво да очакваме през септември от H&M STUDIO AW17

H&M STUDIO AW17: ГРАДСКА ЕЛЕГАНТНОСТ

Вдъхновена от креативния заряд и неугасващата градска енергия на Ню Йорк, новата колекция H&M Studio за сезон есен-зима 2017 комбинира дръзкия уличен стил и непреходната елегантност. Основна отправна точка за дамската колекция са заемките от типично мъжкия гардероб и съчетаването им с женствени силуети, както и артистичните принтове с графити и пънк влиянието. Колекцията е отражение на нуждите на модерната жена и нейния гардероб – дръзки връхни дрехи, леки рокли, меки плетива, лесни за взаимокомбиниране горни и долни части, стилни аксесоари и изтънчени приглушени цветове. Това, което се отличава най-силно, е дръзкото миксиране на различни материи и графични елементи за създаване на безстрашни комбинации.

H&M Studio AW17 - Women LookBook (19)
H&M Studio AW17 - Women LookBook (1)
H&M Studio AW17 - Women LookBook (17)
H&M Studio AW17 - Women LookBook (5)
H&M Studio AW17 - Women LookBook (15)
H&M Studio AW17 - Women LookBook (13)

По думите на Пернила Волфарт, главен дизайнер и творчески директор на H&M „Тази колекция се фокусира върху перфектната кройка, която обогатява дамския силует. Въпреки че ще откриете изключителни женствени силуети, ние ги комбинирахме със стрийт и пънк идеи, които доведоха до по-безстрашен, но същевременно елегантен резултат.“

 

Мъже: MOUNTAIN NOIR

Алпинизмът играе важната роля на муза в мъжката колекция H&M Studio AW17, фокусирйки се върху приключенското вълнение, грубата природа на спорта, както и нужните технични умения. Класическите връхни облекла, като бомър якето и палтото с реглан ръкав например, са преработени от нова гледна точка, плетивата са тежки и подходящи за сезона, а чисто функционалните детайли (интегрирани колани, гумирани копчета и стопери) контрастират на фона на изчистени класически силуети.

“Създаването на сблъсък между традиционното мъжко облекло и атлетиката на алпинизма подчертава идеята за качество като нов акцент в модата. В този смисъл, присъства не само контрастът в материалите, но и специалното внимание, което се отделя на балансирането на нови, модерни силуети с класичесиките,” казва Андреас Льовенстам, главен дизайнер мъжко облекло в H&M.

H&M Studio AW17 - Men LookBook (4)
H&M Studio AW17 - Men LookBook (9)
H&M Studio AW17 - Men LookBook (8)

H&M Studio AW17 ще откриете от 14 септември в избрани локации на марката по света. В България колекцията ще се предлага в същия ден от 09:00 ч. в магазин H&M Витоша 6, както и онлайн от 11:00 ч.

hello Author