Искрен Тончев – Искрата: Искам все по-бързо да скъсявам разстоянието между визуализацията ми за мен самия и реалността

Споменът за отминала любов обикновено горчи, но последният сингъл на Искрен Тончев – Искрата #ПОМНЯ ни кара да се замислим, че този изход невинаги е за лошо. Към настоящия момент талантливият изпълнител на „Монте Мюзик“ е твърдо решен да се наслаждава максимално на миговете, които животът му поднася, а в по-дългосрочен план – да пусне световен хит. Ето какво още ни довери…
Участваш активно във всички етапи от реализирането на #ПОМНЯ. Какво те вдъхнови за музиката и текста?
Песента #ПОМНЯ е вдъхновена от моя собствена история. Бях направил част от музиката и аранжимента, както и написал част от текста още преди време, след което оставих всичко да отлежи, докато усетя правилния момент. И той дойде. За довършването на текста ми помогна и Емануил Алберт – мой най-близък приятел, който е и режисьор на видеото. Много хора ми споделиха, че припознават себе си в текста на песента, и се радвам, че чрез музиката си мога да върна някого назад в спомените му, или го накарам да се замисли, дори да се мотивира.

Любовното разочарование е доловимо в песента и всички сме го преживявали. Какъв е твоят начин да се справиш с него?
Изпях го в песен. Хората от години пеят за любов и за липсата на любов. При мен историята не е била с тежък край, нито ме е докарала до тежка депресия или дълбоко разочарование. Просто е фрагмент от нещо преживяно. Всичко приключи безмълвно. Както казват някои мъдреци – трябва да приемаме нещата такива, каквито са, без да им слагаме етикет „Харесва ми“ или „Не ми харесва“, защото рискуваме да създадем в себе си вътрешен конфликт. Историята в #ПОМНЯ не е за отмъщение, а за неуспешно синхронизирани отношения и изхода от тях. С текста показвам, че човек може да се справи с раздялата и да продължи напред.

През твоя поглед – жива ли е романтиката днес?
Жива или не – зависи от дефиницията. Тази, която аз имам, е: „Изкуството на любовта, включващо всички начини да се достави душевно и физическо удоволствие“. Ако това е романтиката – да, жива е. За мен тя се крие в малките жестове и цялостното отношение между двама души. Приятно е да знаеш, че си създал вълнение в любим човек. Подаряването на големи плюшени мечоци е сладко, но ми говори и за липса на креативност. За сметка на това подаряването на цветя винаги ще е актуално – приемам го като красив жест.

Сподели ни красив спомен, който никога няма да забравиш.
Сещам се за един ден, в който вървях по малка бургаска улица, когато до мен се появи малко русо момиченце и без да ми казва и дума, ми подаде бяло квадратно листче, сгънато на четири. Усмихна се и избяга. Вътре имаше нарисувана с химикал усмивка. Спомням си, че ме накара да се усмихна и разсмея. Още пазя това листче и ми напомня, че не е нужна причина, за да зарадваш някого.

Развитието ти в професионален план е впечатляващо. С какво ще ни се похвалиш в личен план?
В момента личният ми живот стои зад професионалния, отделям почти цялото си време за работа. Знам, че не е особено здравословно, но съм в такъв период. Пълен съм с ентусиазъм и съм целеустремен, защото искам все по-бързо да скъсявам разстоянието между визуализацията ми за мен самия и реалността. В момента съм малко като във военен режим – спортуване, работа и от време на време сън. И все пак – когато имам свободно време, обичам да готвя, да чета книги или да правя нещо, което изключва ума ми.

Скоро можем ли да очакваме албум от теб?
Вече съм подготвил доста песни, които нямам търпение да издам. Оттук насетне ще се движа в няколко музикални направления – ще имам и динамични, и по-бавни, и драматични песни. Преди изкарването на албум съм предвидил пускане на EP – като албум, но с по-малък брой песни, които са в една и съща стилистика.

ИНТЕРВЮ: МАГДАЛЕНА ГЕОРГИЕВА
ФОТО: PR

Публикувано в списание HELLO! България брой 3 (167).
Всички права са запазени!

Redaktor2 Author