Звезден спектакъл на изкуството на балните танци

Благодарение на MARS ARMOR и семейство Ташкови, със съдействието на Victoria Group и семейство Арабаджиеви, за първи път в България се проведе фестивал на балните танци на световно ниво. През изминалият уикенд, зала E.F.E. на хотел Маринела, се превърна в блестяща бална зала, в която танцуваха майсторски двойки по състезателни и бални танци от 14 държави – Англия, Германия,Франция, Дания, Италия, Швейцария, Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Молдова, Гърция, Турция, България. Те се състезаваха за спечелването на шампионските звания в латиноамериканските и стандартните танци на третото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци – SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2017, организиран от БПТА. В състезанията взеха участие над 100 танцови двойки , които със своите прекрасни изпълнения, в продължение на два дни предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели. Тази година фестивалът отбеляза третата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма. За първи път в България и официални гости на фестивала бяха световните суперзвезди на латиноамериканските танци – Рикардо Коки и Юлия Загоруйченко (САЩ)- седемкратни и настоящи световни шампиони за професионалисти. По време на Гала вечерта, специалното им изпълнение в шоу програмата остави публиката без дъх и вдигна всички в залата на крака с бурни аплодисменти.

IMG_0157
IMG_0142
IMG_0144
IMG_0219
IMG_0204
IMG_0307
IMG_0366
IMG_0371
IMG_0376
IMG_0360
IMG_0373
IMG_0741
IMG_0752
IMG_0786
IMG_0725
IMG_0788
IMG_0389
IMG_0792
IMG_0809
IMG_0801
IMG_0867
IMG_0868
IMG_0904
IMG_0882
IMG_0894
IMG_0916
IMG_8907
IMG_8856
IMG_8911
IMG_8912
IMG_8968
IMG_8917
IMG_8965
IMG_9082
IMG_9049

Всички участници във фестивала получиха сребърни гривни за късмет от магазини за бижута SSG, подаръци от : SEXY HAIR, 360 HEALTH CLUB, РЕФАН, а призьорите в категориите комплекти изработени от естествени перли и сребро лично от Мирела Ненчова SSG. Блестящите танцови двойки от цял свят се носеха над професионалния дансинг, осигурен от Паркетен стил. Освен с умения, сценични костюми, участниците впечатляваха и с холивудския блясък в косите, подготвени от SEXY HAIR. Гостите на бала се наслаждаваха на финото меню приготвено Red Devil Catering, отбраните вина на изба Katarzyna Estate и отлежалото шотландско уиски Grant’s, предоставено от Трансимпорт, шампионите презареждаха с енергийните напитки Тonino Lamborghini и разхлаждаха страстите с Бяла вода от недрата на Рила.

Резултатите от главните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана за първи път от неговия Генерален Секретар – г-н Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти. В ЛАТ своята трета поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание, шампионите на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света, Блекпулския танцов фестивал – Петър Даскалов – Зия Джейм (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин. В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път от Украйна – Артем Куклин и Алика Дика, който са и тазгодишните победители в споменатия Блекпулски фестивал при младежите до 21 г. Ето и самите резултати:

Латино –Американски танци (Аматьори)

1. Петър Даскалов – Зия Джеймс (Англия)

2. Франческо Гарофоло – Магдалена Стресницка (Италия)

3. Джакомо Баларин – Алесия Алтиери (Италия)

4. Таха Коту Косар – Олександра Шанко (Турция)

5. Егор Косяков – Анна Навойчик (Беларус)

6. Максим Стадник – Атина Палиогу (Гърция)

Най-добре представилите се българи в това престижно състезание бяха танцовата двойка Любослав Стоев – Мирослава Дойчева ( от гр. Хасково). Тази година броят на участниците в него отбеляза рекорд, достигайки почти 40 танцови двойки.

Стандартни Танци (Аматьори)

1. Артем Куклин – Алика Дика (Украйна)

2. Николай Буйет – Анна Шагалина (Дания)

3. Никола Капорусо – Франческа Генчи (Италия)

4. Иван Чернявски – Олесия Хомаченко (Украйна)

5. Егор Косяков – Анна Навойчик (Беларус)

6. Атанас Лозанов – Весела Петрова (България)

В СТ, конкуренцията беше също на много високо ниво и класирането на българската танцова двойка Атанас Лозанов – Весела Петрова (България) на финала в това състезание е безспорно един голям успех за тях.

Броят на участвалите във фестивала български двойки също достигна рекорд – 52 танцови двойки от над 10 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др.

Фестивалната програма завърши с Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха председателя на съдийската комисия на фестивала и Ген. секретар на Световния Танцов Съвет, г-н Ханес Емрих, както и световните шампиони за професионалисти – Рикардо Коки, Юлия Загоруйченко, Оксана Лебедев и Джон Ууд.

hello Author