За седма поредна година Mtel Media Masters награди най-добрите журналистически материали

За седма година конкурсът Mtel Media Masters отличи най-добрите журналистически материали в сферата на технологиите, иновациите и науката. Над 130 бяха подадените кандидатури в шестте категории на надпреварата. Темата на церемонията по награждаването през тази година бе „Петата власт, като тя бе основен акцент и в речта на специалния гост на събитието – Мери Хокадей, ръководител на BBC World Service English.

В категорията „Печатни медии – дълги форми приза взе Христо Николов от в. 24 часа с материала си „140-грамова джаджа спасява човешки животи. В „Печатни медии – кратки форми бе отличена Женя Милчева от сп. Осем с „Установихме ръста на Хаджи Димитър. Призът за „Интернет медии – дълги форми бе връчен на Ваня Милева, Наука OFFNews за „Науката доказва: Ако има хаос по пътищата, правителството е корумпирано”. В категория „Интернет медии – кратки форми, награда не бе присъдена по решение на журито на конкурса. В „Електронни медии – дълги форми, наградата взе Живко Константинов от NOVA телевизия за материала „След края на света. За „Електронни медии – кратки форми бе отличен Петър Георгиев от БНТ за репортажа „Заразени с омраза, социалните медии търсят лекарство. Тази година бе връчена и специална награда на Антон Оруш за цялостен принос в отразяването на историята на технологиите.  

Специалният гост на събитието Мери Хокадей говори за световните тенденции и предизвикателства пред журналистиката като фалшивите новини, влиянието на новите технологии и социалните мрежи и опитите за вмешателство в работата на медиите.

Mtel_Media_Masters_2017_Hristo_Nikolov_24_chasa
Mtel_Media_Masters_2017_Vania_Mileva_Offnews.bg
Mtel_Media_Masters_2017_Jenia_Milcheva_spisanie8
Mtel_Media_Masters_2017_Petar_Georgiev_BNT
Mtel_Media_Masters_2017_Boyko_Vasilev
Mtel_Media_Masters_2017_Iliana_Zaharieva_Director_Corporativni_Komunikacii_Mtel
Mtel_Media_Masters_2017_Jivko_Konstantinov_NOVA_TV
Mtel_Media_Masters_2017_Anton_Orush
Mtel_Media_Masters_2017_Boyko_Vasilev_&_Mery_Hockadey_Director_BBC_World_Service_English

Седмото издание на конкурса стартира през юни, като срокът за подаване на кандидатури бе до началото месец октомври. Всички подадени материали бяха оценявани от жури в състав: Сибина Григорова, изпълнителен директор на WebCafe, Мария Милкова, журналист от NOVA телевизия, Ирина Недева, продуцент в програма „Хоризонт“ на БНР, Начо Стригулев, редактор в сп. Мениджър и Борислав Зюмбюлев, главен редактор на в-к 24 часа.

От 2010 г. досега Mtel Media Masters отличава най-добрите журналистически разработки, показващи как технологиите, иновациите и научните открития влияят върху живота ни и го променят. Инициативата за конкурса е на Мтел, а негови организатори са Центърът за развитие на медиите и фондация „Медийна демокрация“. Експертите на неправителствените организации приемат номинираните материали и подпомагат работата на независимото жури, което не включва представители на Мтел и определя победителите в конкурса.

hello Author