За абитуриентския бал или просто за лятото

Малко преди началото на лятото бихме искали да привлечем вниманието ви към златните и сребърните кюлчета-медальони от колекциите ic0ns WAVE (Вълна) и ic0ns BLOOMS (Цветя) на швейцарската рафинерия ПАМП. Колекцията WAVE представя морска вълна, делфин в скок и раковина. Три мотива, свързани с морето, което е неизменна част от най-хубавите ни спомени.

Младостта и пролетта винаги се свързват и с цветята. Истинско пролетно тайнство представляват златните и сребърните кюлчета-медальони от серията BLOOMS. Върху тях са изобразени дива роза, водна лилия и орхидея. Три от най-красивите цветя, присъстващи както в изкуството, така и в най-прекрасните моменти от човешкия живот.

Кюлчетата-медальони са изработени от 1/5 тройунция (6,22 г) сребро с проба 999/1000 или злато с проба 999.9/1000. Те са с два отвора, които гарантират елегантно и хармонично окачване за носене. В традицията на ПАМП, на реверса на всеки слитък от колекциите е поставена маркировка, която гарантира неговата автентичност. Всяко кюлче-медальон е снабдено с верижка от пресукана сурова коприна с бижутерска закопчалка. Опаковано е в торбичка от органза и в картонена кутия на рафинерията.

А защо да не поднесете неувяхващо цвете вместо букет за предстоящите абитуриентски балове, за рожден ден или просто от любов? Това е сребърната монета „Българска роза“ от 1 тройунция (31.1035 г) с проба 999/1000, цветно изображение на роза и позлата. В луксозната си опаковка, пълна с ароматни потпури, снабдена със сертификат, царицата на цветята ще се превърне в скъп спомен за България за онези, които ще потърсят щастието си извън нейните предели.

 

Д-р Валентина Григорова-Генчева

Директор „Злато и нумизматика“ в Първа инвестиционна банка

Повече информация има в сайта на банката

https://my.fibank.bg/GoldShop

Bloom_Ag_Rosa
wave_gold
Dolphin_Silver
Bloom_Au_Orchid

hello Author

Please wait...

Subscribe

SUBSCRIBE TO OUR NEW ISSUE