Защо принц Уилям и Кейт Мидълтън избраха 9 юли за кръщенето на принц Луи

Херцозите на Кеймбридж потвърдиха, че новороденият им син ще бъде кръстен на 9 юли в кралския храм на двореца Сейнт Джеймс в Лондон. Новината беше съобщена два месеца след раждането на третото дете на кралската двойка. И точно както и по-голямато му братче, кръщенето на принц Луи ще се състои три месеца след като се появи на бял свят.

Датата е точно една седмица след като принц Джордж и принцеса Шарлот излизат в лятна ваканция. Това ще бъде перфектната възможност да видим кралското петчленно семейство заедно за първи път.

За този специален ден принц Уилям и Кейт Мидълтън ще бъдат придружени от други членове на кралското семейство, включително от кралица Елизабет II, принц Филип, принц Чарлз и младоженците херзоците на Съсекс. Дата перфектно на натоварения график на принц Хари и Меган Маркъл, защото е точно ден, преди официалната им двудневна визита в Дъблин.

Принц Джордж също беше кръстен в същия кралски храм, докато кръщенето на принцеса Шарлот беше в Църквата на Св. Мария Магдалена в Сандрингам. И двамата бяха кръстени от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби и той ще извърши кръщаването и на по-малкото им братче.

Фото: Instagram/@katemiddletonofficial

Redaktor2 Author