Журналистите на NOVA посрещнаха ученици в телевизионните си студиа

Кампанията на Новините на NOVA „Мисия образование” става все по-всеобхватна като последното събитие, което стана част от инициативата, е „Ден на отворените врати”. Четвъртокласници от столичното 21 СУ „Христо Ботев” бяха специални гости на телевизията и се запознаха отблизо с магията и тайните на журналистическата професия.

Чрез посещението „Мисия образование” подкрепя проекта на МОН „Твоят час” и клубът „Достойните хора”, създаден от учителката в 21 СУ Катя Гогова. Проектът цели „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности”.
В продължение на няколко часа четвъртокласниците се срещнаха с едни от най-известните и опитни водещи и репортери на медията и посетиха телевизионните студия на „Новините на NOVA”, „Здравей, България“ и „Събуди се“.

Кампанията „Мисия Образование“

Den na otvoreni vrati_2
Desislava Banova_detsa
Uchenik_operator
Netinfo_office_1
Detsa i vodesti_studio
Nevena Vasileva_studio_uchenitsi
Georgi Georgiev_detsa
Uchenik_prognoza za vremeto
Netinfo_studio
Netinfo_office
Viktor Nikolaev_Detsa vodesti
Viktor Nikolaev_operator_2

В нюзрума учениците се запознаха с репортера и автор на рубриката „На твоя страна” – Георги Георгиев, който им сподели, че е мечтал за журналистическата професия от дете. Благодарение на водещата на новините Марина Цекова децата имаха възможност да присъстват на една от най-важните срещи в телевизията, на която се подготвят „Новините на NOVA”.

След като се запознаха с цялостния процес, за децата падна и завесата на същинската магия на малкия екран – влязоха в телевизионното студио. Там ги очакваха водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев и синоптичката Деси Банова. Виктор влезе в нетрадиционната за него роля на оператор, за да заснеме децата, които през това време четяха реалните новини от деня. Най-дългоочакваната прогноза за времето се случи благодарение на Деси Банова.

Едно от най-емоционалните преживявания за децата бе присъствието им в студиото по време на обедната емисия на новините, където техен любезен домакин беше водещата Невена Василева.

В края на приключението си четвъртокласниците имаха възможност да разгледат първото по рода си студио за онлайн продукции у нас.

Фото: PR

hello Author