„Жената на прозореца” от Ей Джей Фин – книгата, която изпревари Дан Браун

Бестселърът „Жената на прозореца” от Ей Джей Дин, продаден в над 1 милион копия и преведен на 40 езика, излиза за пръв път на български малко преди филмовата адаптация.

Книгата на Ей Джей Дин (псевдоним, зад който се крие редакторът на издателство William Morrow Даниел Малори) още с излизането си на пазара оглавява престижна класация на „Ню Йорк Таймс” и остава на тази позиция цели четири седмици, изпреварвайки по продажби „Произход” на Дан Браун. „Жената на прозореца” е посрещната и с позитивни рецензии от писатели като Стивън Кинг, Джилиан Фин и Рут Уеър.

Романът „Жената на прозореца” е вдъхновен от класическите филми ноар, изпълнен е с препратки към култови ленти на Алфред Хичкок и напомня за нашумелите през последното десетилетие психотрилъри като „Не казвай сбогом”, чийто автор – Джилиан Флин, нарече тази творба „ноар за новото хилядолетие”.

Анна Фокс се е затворила в дома си в Ню Йорк и не смее да излезе навън. Тя страда от агорафобия и прекарва дните си в пиене на вино, гледане на стари филми и спомени за по-добри времена. Докато шпионира живота на своите съседи, тя става свидетел на престъпление. Дали наистина е видяла това, което си мисли, че е видяла? Дали страда от параноя, или нещо зловещо наистина се случва съвсем близо до нея. Кое е истинско и кое – плод на нейното въображение и на злоупотребата с лекарства и алкохол? Докато Анна се опитва да си отговори на този въпрос и да реши пъзела, светът ѝ започва да се руши около нея.

Redaktor2 Author