ЖЕЛАТИНОВА ТОРТА

ТРУДНОСТ: МАЛКА
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 10 минути (изисква охлаждане)

СЪСТАВКИ
(за 6 порции)
• 190 г крема сирене
• 1 каймак от завряло мляко
• 1 каймак от кондензирано мляко
• 28 г грама безвкусен желатин
• 8 с.л. вода
• Горски плодове за декорация

Сложете в една купа или в миксера крема сиренето и двата каймака. Миксирайте, докато се получи хомогенна смес. Хидратирайте желатина с 8 лъжици вода, после го сложете в микровълновата печка за 30-тина секунди, за да се разтвори напълно. Добавете желатина към останалата смес и миксирайте добре.

Щом сте смесили всичко добре, изсипете сместа в някаква форма и оставете в хладилника за поне 4 часа. След това сервирайте с горски плодове.

ФОТО: RAMON OUTON

Redaktor2 Author