Емоционален и разбиващ табутата роман, издаден в 26 страни на 5 континента

„Сърцето ми и други черни дупки“ от Джазмин Варга е емоционален и разбиващ табутата тийн роман, издаден в 26 страни на 5 континента.

Шестнайсетгодишната Айсел се увлича по физиката, но от три години планира самоубийството си. Майка й видимо се страхува от нея. Съучениците й си шушукат зад гърба й. А хладнокръвното престъпление на баща й все още всява смут в малкия град. Има само един проблем: тя не е сигурна дали е достатъчно смела, за да го направи сама. Тогава попада на сайт, който има специална секция, наречена Партньори за самоубийство. Айсел е убедена, че е намерила решение на дилемата си. Там се запознава със 17-годишно момче с потребителско име FrozenRobot (Роман), което е обременено от семейна трагедия и също търси помощ.

Въпреки че двамата нямат нищо общо, те бавно започват да запълват празнините в разрушените си съдби. Самоубийственият им пакт наближава своя край, което кара Айсел да се съмнява в желанието си да го осъществи. Тя се колебае между страхливия изход на смъртта и възможността да убеди Роман да живее, за да разкрият заедно истинския си потенциал.

 

За автора: Джазмин Варга е израснала в Синсинати, Охайо. Преди да стане писател, е работила за кратко като преподавател по физика и химия. Завършила е магистратура „Писане за деца и юноши“ в Университета на Лесли, Масачузетс. Втората й книга – „Ето къде сме сега“, е издадена през ноември 2017 г. Предстои излизането на третия й юношески роман – „Други думи за дом“.

hello Author