Елизабет Хърли говори открито за загубата на своята баба

В опит да привлече внимание към коварното заболяване, Елизабет Хърли проговаря за загубата на баба си, която губи битката срещу рак на гърдата. Звездата от The Royals, която участва в кампании за борба с рака на гърдата, повдигна болезнената за нея тема при участието си в предаването Loose Women.

„Тогава не са говорили за това и тя също не е говорила. Това е източник на необятна скръб за мен, защото чувствам, че ако тя беше диагностицирана днес с всичко, което знаем сега и с напредъка при лечението, усещам, че нещата щяха да бъдат различни за нея. Сигурна съм, че всеки, който е преживял този ужасен опит в живота си, изпитва тези ужасни съжаления, че не се е случило по-късно. Това ни кара да искаме да кажем: „трябва да дойде време, в което не говорим за никакво знание за рака на гърдата, защото вече няма рак на гърдата.“ Трябва да достигнем този ден“, сподели Хърли.

52-годишната актриса отправи предупреждение към жените редовно да изследват телата си и да посетят доктор, ако забележат нещо различно. „Вие все още сте отговорни да проверявате гърдите си и сте отговорни за това бързо да потърсите доктор, ако има проблем“, каза Елизабет.

Колкото до жените, които се страхуват от потвърждение на заболяването, актрисата добави: „Разбира се, че се страхуваме. Със сигурност и моята баба не е искала някой да потвърди, че има голяма бучка в гърдата си. Очевидно не е искала да чуе това и се е надявала да изчезне – като да си пъхнеш главата под възглавницата, когато чуеш шум през нощта.“

Елизабет Хърли призна, че ѝ се е искало да подкрепи повече баба си след поставянето на диагнозата ѝ. „Не знаехме нищо, когато баба ми беше болна. Тя не говореше за това, не споделяше. Чувствам, че не сме били до нея по начин, по който е трябвало, но също така не знаехме и нищо“.

Фото: Instagram/@elizabethhurley1

Redaktor2 Author