Драго Симеонов тръгва на експедиция в София за поредицата Explore Bulgaria на National Geographic

За четвърта поредна година National Geographic (NG) България ще отведе зрителите по-далеч, отвъд познатото, с поредицата Explore Bulgaria. Премиерата на новия четвърти сезон е в сряда, 11 октомври от 21:30 часа.

В Регионалния музей на София NG показа предпремиерно на представители на медиите първия епизод от поредицата.

Новият сезон е фокусиран върху различни от познатите до сега теми, развива се в нов формат и е заснет единствено в София. Шестте епизода изследват софийски тайни, разбулват популярни градски легенди и ни срещат с малко известни, но колоритни представители на съвременната градска култура в столицата.

Тази година форматът на Еxplore Bulgaria e различен, гледа в нова посока и търси нови, млади зрители. Надяваме се, че историите, разказани от едни от най-талантливите български документалисти ще провокират аудиторията, както и останалите продукции на National Geographic“, коментира предстоящата премиера изпълнителният директор на FNG Красимир Николов.

Софийската експедиция води журналистът Драго Симеонов. Неговото любопитство и пристрастеност към фактите ни разкриват Женския пазар, Битака, минералните бани, Киноцентър „Бояна“ и дори Витоша по нов, изненадващ и непринудено забавен начин. Драго се среща с експерти и местни, които споделят малко познати истории и факти от историята, градоустройството, природата и културата на града. По време на софийската експедиция Драго е поставен пред изпитания – от екипа и от хората, с които се среща, и непрекъснато подлага на тест не само представите си за София, но и границите на собствените си възможности. Различните задачи, с които се справя, дават възможност на зрителите да се потопят в преживяванията му и да открият забравени традиции и нови начини на живот на софиянци.

Ако проектът продължи да печели доверието на нашите партньори и да вълнува аудиторията, ние сме готови да го развиваме и в следващ сезон“, коментира маркетинговият директор във Fox Networks Group Милена Филчева.

Своите лични впечатления и очаквания споделиха още Драго Симеонов, режисьорите на продукцията – Борис Мисирков и Георги Богданов и драматургът Георги Тенев, сценарист на Explore Bulgaria – София.

Фото: Косара Валфото, Ивелин Солаков

Redaktor2 Author