Диригентът Максим Ешкенази и оркестърът на Софийска филхармония с предстоящ концерт в Пловдив

След зрелищния спектакъл, в който се превърна първият концерт на „Фортисимо Фест“ – „Музика под звездите“, тази събота фестивалът гостува на Пловдив в пълния си състав и блясък. Концертът ще се състои от 20 ч. в Античния театър и ще представи изцяло българска музика – класическа, фолклорна в съвременен прочит и филмова, от „златните години на българската филмова музика“.

Под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази оркестърът на Софийска филхармония ще изсвири общо 9 филмови шедьовъра от “Оркестър без име”, “С деца на море”, “Козият рог”, а култовата песен „Замълчи, замълчи“ от филма „Любимец 13“ ще чуем в изпълнение на Дони и звездата с X-Factor Невена Пейкова.

Освен тях, на сцената на „Фортисимо Фест“ ще видим младите виртуозни цигулари братя Зайранови, Георги Андреев и актьорите Юлиян Вергов и Ани Пападопулу, които ще рецитират българска поезия.

Фестивалът „Фортисимо Фест“ 2017 се случва, благодарение на фондация „Америка за България“.

Входът за концерта на „Фортисимо Фест“ в Пловдив – „Музика под звездите“ – е свободен.

В момента част от местата в Античния театър се реставрират. Сцената разполага с 2200 седящи места – това са всички мраморни седалки.

За Ваше удобство и с цел навременно настаняване (правостоящи зрители няма да има), тази събота Античният театър ще бъде отворен в 19 ч., един час преди старта на концерта „Музика под звездите“.

„Фортисимо Фест“

Fortisismo Fest_Sofia_2017_1
Maxim_Sofia
Maxim_Sofia_1
Doni_Fortissimo_Fest
Ana_Julian_Fortissimo Fest_2017
Fortisismo Fest_Sofia_2017

Фото: PR

Redaktor2 Author