Диан, Албена и Кристиан Савови: Като всяко семейство и ние си имаме приливи и отливи

Казват, че любовта няма рецепта, но хората, които се обичат, инстинктивно откриват най-точните й подправки. Пикантно, сладко и ароматно са заключени във формулата за щастие на семейството на Диан Соло от Deep Zone Project и съпругата му Албена. Срещам ги в Park Center Sofia – на същото място, където преди 11 години Дидо и Бени са избирали брачните си халки. Разликата днес е, че там освен магазин за бижута има и красив бял роял. За лиричната музикантска душа като Диан това е предизвикателство и той с лекота изсвирва на любимата жена нежна мелодия. Синът им Кристиан аплодира с широка усмивка.

Дни по-рано Дидо се е завърнал от Букурещ, където често лети заради работата си с един от най-големите румънски лейбъли – „КАТ Мюзик”. Последният им албум Longest album получи световен рекорд за най-дълъг албум, предстои и дует с Dr. Alban. „Много е важно човек да е истински в това, което прави. Да изразява себе си. Това е формулата на успеха”, споделя Дидо, който преди 17 години бе един от създателите на Deep Zone Project.

17 години на сцена и 11 семеен живот! Много или малко ви се струват единадесет години заедно?

Албена: Самите ние се изумихме, че е минало толкова време от сватбата ни! (усмихва се) Всеки ден е хубав и сме щастливи един с друг.

Диан: Все едно беше вчера. Сега си давам сметка, че са минали 11 години. Естествено, като при всяко семейство, и ние си имаме приливи и отливи, положителни моменти и кавги. Някой път, като тръгнем да се караме за глупости, започвам да анализирам защо е станало така и осъзнавам, че е било за глупост, но има и такива мигове.

Каква е рецептата ви за успешно семейство?

Д.: Не знам дали аз съм човекът, който може да дава такава рецепта… Може би компромиси, смирение в определени моменти и баланс между работата и семейството. В семейството си имаш няколко човека, които също са много раними, и те зависят от теб така, както ти от тях. Добре е да не забравяме, че сме за малко на този свят и щом сме решили да бъдем семейство, ще трябва да извървим този път заедно.

А.: Смятам, че тези 11 години се дължат най-вече на това, че много силно се обичаме. Двамата си имаме много голямо доверие един на друг, не се ревнуваме. Дидо продължава да ми прави изненади, носи ми закуска в леглото и готви вкусни ястия у дома… Той е много романтичен мъж, винаги ми прави романтични подаръци за Св. Валентин и вкусни изненади непрекъснато. Когато двама души се обичат, времето минава неусетно. За музикантите казват, че не стават много за семейство, обаче Дидо опровергава тези думи…

Д.: Старая се. В моментите, когато не съм по участия, гледам да бъда непрекъснато със семейството си. Разбирам, че Албена много пъти прави жертви и остава сама с детето, докато аз съм на път. Но музикантският живот е различен. Албена и Кристиан не идват по всички наши концерти и по клубовете, малко по-балансиран сценарий сме.

А.: Да, от време на време много пътува и много ни липсва, но пък след това, като се прибере, радостта е още по-голяма.

Албена, какъв баща е Дидо?

А.: Много добър и грижовен. Двамата с Крис много си играят – на компютърни игри, на футбол… Дидо някак успява да влезе в неговото детско светоусещане и да се забавляват заедно.

Явно е специалист по игрите…

Д.: В този забързан свят, в който живеем, технологиите са превзели всички ни. Самият аз се улавям как някой път Албена седи до мен, а аз си ровя в телефона. Не е добре. И с децата е така. Играят игри в мрежа, а не навън. Онзи ден хванах Кристиан, че с приятелите си играят онлайн на криеница. Казах му, че е по-забавно да го правят на двора. Зависи и от родителите да поемат инициатива и да събират децата. В почивните дни обичаме да се събираме в училищния двор родителите и деца – съученици на Крис. Говорим си, играем футбол или баскетбол. Кристиан е много щастлив, когато се включвам да играя с тях, а аз се чувствам отново дете.

Кои качества би искал да вземе от теб Кристиан?

Д.: Амбицията, пробивността, упоритостта и креативността. С Deep Zone Project винаги съм се старал да сме новатори в много от нещата, които правим. Виждам го, че той проявява интерес от време на време към работата ми. Идва в студиото, натиска копчетата по пулта… Наскоро им правих детска дискотека в училище. Голям купон!

Какво ли си викат: на Кристиан баща му какъв е готин!?

Д.: О, да! Сега, когато ходя да го взимам от училище, ми подвикват „ей, диджей”! (смее се)

Каква е тайната на това да имаш щастливо дете?

Д.: Тя пак е в баланса. Родителите трябва да съумеят да научат детето на баланс между задължения (да се грижи за себе си и да си пише домашните) и игри. Ние даваме на Кристиан повече свобода. Може би златната среда важи за всичко.

Какво го съветваш най-често?

Д.: Да бъде по-отговорен, да се отнася добре с околните… Ние сме израснали във време, когато беше нормално да говориш на възрастните на „Вие”, докато сегашните деца се обръщат към теб с „братле” (смеем се). Виждам го, че някой път ме копира в обръщението към майка си и също й казва „бебчо”, което е много сладко.

За второ дете мислили ли сте?

Д.: Мислили сме. Може би единственото нещо, което не ни дава зелена улица за това, е, че на моменти трудно се справяме със ситуацията, в която сме в момента. Аз съм фен за второ дете. Не знам какво е да имаш две деца, защото нямам брат или сестра. Но, от друга страна, едно дете е щастие, а две – двойно щастие. Темата е отворена.

Какво си пожелаваш за бъдещето?

Д.: За мен – да карам по-спокойно. На моменти усещам, че съм като опъната струна. Около мен винаги има екшън, но то е в името на това нещата да станат по-добре. За семейството – да гледаме от забавната страна на живота. А за групата – да продължаваме да поддържаме каузата си.

ИНТЕРВЮ: ВЕЛИАНА СИМЕОНОВА

ФОТО: ЕКАТЕРИНА ТИТОВА

ГРИМ И КОСА: КРЪСТЬО ПРАЗОВ

ГАРДЕРОБ: RESERVED

ЛОКАЦИЯ: PARK CENTER SOFIA

Публикувано в списание HELLO! България брой 6 (158).

Всички права са запазени!

Redaktor2 Author