Джо Демпси се присъединява към каста на Deep State

Fox Networks Group (FNG) Европа и Африка обяви, че са започнали снимките на Deep State – напрегнат шпионски трилър, който ще се излъчи в над 50 държави по FOX. Британският актьор Джо Демпси се присъединява към каста в ролята на Хари Кларк, талантлив таен агент, чийто морален компас ще се окаже твърде непоклатим за подобен тип работа. Демпси е известен на милиони фенове с изпълнението си на Гендри от световния феномен „Игра на тронове“.

За участието си в проекта Джо Демпси казва: „С Deep State Матю Паркхил и Саймън Максуел са създали сложен интелектуален трилър с политически заряд, в чиято реализация с удоволствие ще участвам. Хилъри Бивън Джоунс и Том Наш са събрали страхотен екип от двете страни на камерата. Истински оценявам шанса да работя заедно с всички тях и да се уча от знаменити таланти като режисьорите Роб Конъли и Марк Стронг, както и да имам привилегията да наблюдавам първата главна роля на Карима Макадамс.“

Голямата звезда в Deep State е известният британски актьор Марк Стронг („Дама, поп, асо, шпионин“; „Враг номер едно“), който влиза в ролята на Макс Ийстън – бивш шпионин, който се връща отново в играта, за да отмъсти за смъртта на сина си.

Белгийската актриса Лайн Рене („На парчета“) ще изпълни ролята на Анна Ийстън, втората съпруга на Макс. Tя e интелигентна и мила и работи като лекар в спешно отделение. Срещнала е мъжa на мечтите си в лицето на Макс, но светът й е на път да се преобърне с главата надолу. Рене е опитна театрална и телевизионна актриса, като една от последните й роли е в сериала Madam Secretary.

Снимките започват в Мароко, а по-късно през годината ще се преместят в Лондон. Deep State е първата регионална игрална продукция за групата и е част от стратегията на FNG да създава, развива и продуцира оригинални заглавия на европейско ниво.

Сара Джонсън, вицепрезидент Игрална продукция във FNG Европа и Африка, каза: „Чудесно е, че започваме снимките на Deep State, знаейки какъв силен и интересен актьорски състав ще оживи сценариите на Матю и останалите талантливи сценаристи. Ние във FNG Европа и Африка сме изключително щастливи, че толкова скоро ще реализираме своята първа регионална игрална продукция и сме нетърпеливи да продължим да подкрепяме всички в Endor по пътя им към върха в кино творчеството.”

Създателят на сериала Матю Паркхил коментира: „Развълнуван съм от невероятното ниво на талант и опит, които успяхме да осигурим за Deep State както по отношение на актьорски състав, така и като екип зад камерата. Не мога да съм по-нетърпелив да се впусна в това приключение заедно с чудесните отдадени професионалисти, защото вярвам, че ще направим нещо, с което всички ще се гордеем.“

От името на Endor, компания на Red Arrow, продуцентите Хилъри Бивън Джоунс и Том Наш, добавят: „Мароко отговори на най-високите ни очаквания. Големият мащаб и разнообразната впечатляваща природа осигуриха съвършените локации и фон за Deep State. В лицето на Кадия Алами и нейния екип от K Films срещнахме партньори, за каквито не бяхме и мечтали, а техният опит и ентусиазъм ни дадоха възможност да осъществим дори най-смелите си амбиции.“

Джеф Форд, Старши вицепрезидент Развитие на програмно съдържание във FNG Европа и Африка, каза: „Начело със супер талантливия екип на Endor, както и с актьори от нивото на Марк Стронг и Джо Демпси, шпионският трилър Deep State обещава да се превърне в първокласно развлечение пред екрана, създадено по най-високите холивудски продукционни стандарти.“

Матю Паркхил е сценарист на пилотния епизод и създател на шоуто. Той ще режисира и четири от осемте епизода, ще работи и като изпълнителен продуцент. Другият създател на сериала Саймън Максуел ще бъде сценарист и изпълнителен продуцент. Том Наш (The Escape Artist) ще бъде продуцент от името на Endor Production. Кадия Алами („Вътрешна сигурност“, „Нощният мениджър“) ще бъде продуцент от страна на базираната в Мароко компания K-Films. Хилъри Бивън Джоунс, Алън Грийнспан от 6 Degree Media („Дони Браско“, „Момичета от класа“) и Хелън Флинт от Little Island Productions („Близо до врага“) ще бъдат изпълнителни продуценти. Джеф Форд и Сара Джонсън ще бъдат изпълнителни продуценти за Fox Networks Group Европа и Африка.

Подразделението разпространение на съдържание във Fox Networks Group държи ексклузивните дистрибуционни права на сериала, в партньорство с FNG Европа и Африка.

FNG Европа и Африка управлява 151 канала от 28 офиса, които се излъчват в 52 държави. С водещите брандове на каналите FOX, FOX Sports и National Geographic, FNG Европа и Африка достига до над 250 милиона зрители (40% от населението в региона) в 150 милиона домакинства, което прави компанията лидер в региона в развлекателното, документално и спортно телевизионно съдържание.

Фото: PR

hello Author